In Beeld: BerkellandFit

Slimmer en Cool2Bfit: fitter en gezonder worden binnen uw eigen woonomgeving

fit

Team BerkellandFit

Er zijn in Berkelland heel veel verschillende organisaties die iets voor u kunnen betekenen als het gaat om zorg, opvoeden, opgroeien en ondersteuningMet deze rubriek brengen we elke maand zo’n organisatie in beeld. Deze keer BerkellandFit.

Wilt u eigenlijk wel een paar kilootjes kwijt, maar weet u niet zo goed waar te beginnen? En wilt u graag uw leefstijl hierbij aanpakken? Of heeft uw kind te maken met overgewicht en wilt u hier mee aan de slag? Meld u dan aan bij BerkellandFit!

BerkellandFit is een samenwerkingsverband van (kinder)fysiotherapeuten, diëtistes en psychologen GGD, Huisartsen en gemeente Berkelland. BerkellandFit richt zich op een gezonde leefstijl, met als doel volwassen en kinderen met overgewicht te helpen.

Leefstijlprogramma’s voor volwassen en kinderen

BerkellandFit heeft 2 programma’s voor inwoners van de Gemeente Berkelland die kampen met overgewicht. Het programma ‘Slimmer voor Volwassenen’ en ‘Cool2Bfit’voor Kinderen (van 4 tot 13 jaar). Beide programma’s worden vergoed vanuit de zorgverzekering.
Het programma Slimmer begeleidt volwassenen in het verbeteren van hun leefstijl. Deelnemers krijgen 2 jaar begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach en een fysiotherapeut/oefentherapeut. Het eerste half jaar is er regelmatig contact met de professional die u begeleidt. Daarna wordt met u bekeken wat u nodig heeft om een gezonde leefstijl te blijven volhouden.
Het programma Cool2Bfit bestaat uit een leuk en sportief tweejarig programma voor kinderen, waarin beweging/sport, voeding en gedragsverandering aan bod komen. Het eerste half jaar is er intensieve begeleiding, daarna volgt er een gezamenlijk sportprogramma dichtbij huis.

Aanmelden Slimmer

Geef bij uw huisartsenpraktijk aan dat u het programma wilt volgen. U wordt daar uitgebreid geïnformeerd en uw huisarts stelt vast of u in aanmerking komt voor het programma. U wordt vervolgens doorverwezen naar een begeleidingsteam van BerkellandFit. Na aanmelding vindt er een intake plaats en wordt u geïnformeerd over het programma en locatie.

Aanmelden Cool2Bfit

Kinderen tussen de 4 en 13 jaar met overgewicht komen in aanmerking voor deelname. De huisarts, jeugdarts of andere zorgverlener kan uw kind aanmelden, maar u kunt uw kind ook zelf rechtstreeks aanmelden. Dit kan via www.cool2bfit.nl/aanmelden, selecteer het team Berkelland. Na aanmelding vindt er een intake plaats met uw kind en het begeleidingsteam en wordt u nader geïnformeerd worden over het programma en de kosten.

Meer informatie vindt u op:

• www.BerkellandFit.nl
  • www.Nogslimmer.nl
  • www.Cool2bfit.nl
  • www.hzoa.nl (huisartsenzorg)

Planning

Het programma Slimmer, gericht op volwassenenstart in juli/augustus in de kernen Eibergen en Borculo. Overige kernen volgen, afhankelijk van de aanmeldingen, in de loop van het jaar.
Het volgende programma Cool2Bfit staat gepland in het najaar van 2019. De locatie is afhankelijk van de aanmeldingen.