Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

In Beeld: Yunio Home-Start

Een gezin draaiende houden gaat niet altijd even makkelijk. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of iemand die helpt met praktische zaken?

yunio

Er zijn in Berkelland heel veel verschillende organisaties die iets voor u kunnen betekenen als het gaat om zorg, opvoeden, opgroeien en ondersteuning. Veel van deze organisaties krijgen subsidie van de gemeente Berkelland om er voor u te kunnen zijn. Met deze rubriek brengen we elke maand zo’n organisatie in beeld. Deze keer Yunio Home-Start.

Opgroeiende kinderen? Druk gezin? Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Er kan ruzie zijn met uw kinderen, spanning met uw partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden. Of de administratie loopt achter, een van de kinderen maakt geen huiswerk, terwijl een ander kind alleen nog maar op z'n mobiel zit te kijken, of… Het kan van alles zijn. Meestal lost u de problemen zelf op. Is het nu wat te veel? U staat er niet alleen voor. Als u thuis ondersteuning kunt gebruiken, neem dan contact op met Home-Start.

Wat is Home-Start?

Home-Start is een vrijwilligersproject met professionele ondersteuning door Yunio. Het is een wereldwijd opvoedondersteuningsprogramma dat zich richt op ouders van kinderen van 0 tot 14 jaar. Met het inzetten van dit programma wil Yunio bijdragen aan een goede start voor kinderen, door ouders deze extra ondersteuning te bieden. Het doel van de ondersteuning is om rust en ruimte te creëren door de druk van de ketel te halen bij het gezin. Als gezin geeft u zelf aan op welke gebieden steun nodig is.

Wat biedt Home-Start u en uw gezin?

  • een vrijwilliger die regelmatig bij u thuis komt
  • persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
  • de kans om contacten te leggen met andere gezinnen
  • iemand die tijd heeft om te luisteren en een handje helpt bij praktische zaken 

Hoe werkt Home-Start?

Een Home-Start medewerker bespreekt eerst hoe Home-Start u kan helpen. Meestal is dit bij u thuis. Daarna wordt er een vrijwilliger aan het gezin gekoppeld, die vanaf dat moment regelmatig bij u thuis komt.   Uw vragen zijn de basis voor de ondersteuning, praktische hulp en vriendschap die Home-Start te bieden heeft. Vertrouwen in elkaar, daar gaat het bij Home-Start vooral om.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie over Home-Start in Berkelland kunt u contact opnemen met de coördinator Madelon Misasa via 06 - 1012 3745 of m.misasa@yunio.nl. Zij kan u ook voorzien van meer informatie wanneer u als vrijwilliger aan de slag wilt.
 
Voor inwoners van Berkelland is hulp van Home-Start gratis.

Ervaringen

"Als alleenstaande moeder had ik de behoefte om met iemand over alledaagse problemen te praten. Ik kreeg veel ongevraagd advies van mensen uit mijn omgeving, maar kon daar mijn eigen weg niet in vinden. Ik wil serieus worden genomen. En dat gevoel heb ik bij Els. Wij zijn moeders onder elkaar. Ik doe het op mijn manier en Els ondersteunt mij. En al doe ik het anders dan zij deed, we beseffen allebei dat niemand gelijk is: ook twee moeders niet. Niet gelijk, maar wel gelijkwaardig."

yunio