Tip van de week

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland. Deze week enkele tips op herhaling.

Logo Tip van de week

Bij welk afval hoort…

• Chipszak ⇒ Grijze container

Een chipszak is een plastic verpakking met een metaallaagje. Dit laagje is niet los te weken en is daarom ongeschikt voor plasticrecycling.

• Drankenkarton ⇒ Plastic

Een drankenkarton heeft toch (soms) ook een metaallaagje en mag wel bij het plastic. Dit laagje is namelijk los te weken van het papier en kan daarom in de verwerkingscentrale weer goed gescheiden worden.

• Kassabonnetjes ⇒ grijze container

Op kassabonnen zit vaak thermische inkt. Hierdoor is het niet geschikt voor hergebruik.

• Doordrukstrips van medicijnen en kauwgom ⇒ grijze container

Deze strips bevatten een metaallaagje dat niet los te weken is van het plastic, daardoor is het niet herbruikbaar.

• Porselein ⇒ Grijze container of kringloop

Porselein (kopjes en schotels) is geen glas en hoort daarom niet thuis in de glasbak. Het mag in de grijze container of naar de kringloop.

Meer tips

Kijk voor meer afvalscheidingstips ook op www.afvalscheidingswijzer.nl of kijk op de afvalapp van de gemeente Berkelland.