Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilliger in het zonnetje

Donderdagmorgen 23 mei 2019 stapte wethouder Marijke van Haaren met bos bloemen en heerlijke taart, de Sint Willibrorduskerk in Ruurlo binnen. Fien Venderbosch werd op deze zonnige ochtend, heel toepasselijk in het zonnetje gezet. Fien is duidelijk overvallen: “Ik vind het geweldig!” Waarop een andere vrijwilliger reageert: “Wij vinden jou geweldig.”

Fien Venderbosch met bos bloemen en de wethouder met een taart

Fien Venderbosch en Wethouder Marijke van Haaren

Steunpilaar

“Fien is een steunpilaar in de Sint Willibrorduskerk in Ruurlo”, vertelt Marijke. Elke dinsdagochtend zorgt Fien dat de koffie klaar staat. Deze ochtenden mogen mensen binnenlopen die bijvoorbeeld moeilijkheden hebben. “Ik doe het samen met Annie”, zegt de bescheiden Fien. Daarnaast brengt Fien al jaren, samen met haar zus, de boekjes rond voor de kerk. “Eerder gingen wij lopen, maar de boekjes zijn groter geworden en nu gaan we op de fiets.”

Fien is niet alleen vrijwilliger bij de kerk, maar ook bij de Bundeling in Ruurlo en daarnaast heeft zij zich 14 jaar ingezet voor de plaatselijke VVV in Ruurlo. “Wacht niet met het doen van vrijwilligerswerk”, zegt Fien nadrukkelijk. “Als je eenmaal vrijwilliger bent denk je: had ik het maar eerder gedaan. Want het is erg leuk werk. Het is heel dankbaar en je krijgt er veel voor terug.”

Fien is nog niet van plan om te stoppen. “Bij de Bundeling en de kerk ga ik door. Misschien komt er nog wel een keer wat bij, je weet maar nooit”, vertelt Fien met een grote lach op haar gezicht.

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort aan de deur.

Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen?

Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net.