Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilliger in het zonnetje, deze keer: Rob Diks

Donderdagmorgen 17 juni stapte wethouder Anjo Bosman, met een bos bloemen en een heerlijke taart, het Wijkgebouw de Koppel in Borculo binnen. Robs Diks werd in het zonnetje gezet. Anjo Bosman: “Rob is een vrijwilliger om zuinig op te zijn!”

zonnetje

Enkele jaren geleden is in woonwijk De Koppel het zogenaamde hondenpoep-project gestart. In de wijk hangen op diverse plekken speciale prullenbakken voor hondenpoep. De bewoners van de wijk kunnen in deze zogenaamde hondenpoepbakken hun hondenpoep in zakjes deponeren. Voor de bewoners zijn er speciale plasticzakken beschikbaar.

“Ik ben begonnen met één bak en het zijn er nu negen”, vertelt Rob trots. Rob is vanaf het begin de persoon die in zijn eentje deze spreekwoordelijke kar trekt. In de praktijk betekent dat dat hij regelmatig alle bakken leegt en van nieuwe zakjes voorziet. Wat hij daarvoor nodig heeft regelt hij allemaal zelf via de gemeente. Het resultaat is verbluffend! Bewoners van woonwijk de Koppel zijn nog meer gedreven om de hondenpoep netjes op te ruimen zodat straat en trottoir schoon blijft. ‘Het wordt heel goed opgepakt door de mensen”, aldus Rob.

Naast dit fantastische initiatief is Rob medebestuurder en voorraadbeheerder van Speeltuinvereniging De Koppel. Stilzitten is dan ook niets voor Rob. “Ik hou niet van geraniums. Ik moet altijd bezig zijn”, vertelt hij lachend.

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort voor de deur.

Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net (Klik op Vrijwilligerspunt).