Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilligers van Reurpop in het zonnetje gezet

Zaterdagochtend 15 juni 2019 bracht wethouder Maikel van der Neut een bezoek aan Reurpop. Hij verraste de aanwezige vrijwilligers van dit Ruurlose festival met heerlijke koeken.

Vrijwilligers Reurpop samen met wethouder en mascotte

Wethouder Maikel van der Neut, Rupo (Reurpop mascotte) en een aantal van de 500 vrijwilligers van Reurpop

Reurpop wordt jaarlijks georganiseerd door ‘Stichting de vrienden van Reurle’. Voor, tijdens en na het Reurpopweekend zijn er ruim 500 vrijwilligers actief om het festival tot een succes te maken. Wethouder Maikel van der Neut: “En heel veel van die 500 vrijwilligers zijn jong. Dat is best uniek. En het geeft vertrouwen dat we nog heel wat Reurpop-edities kunnen verwachten!”

Vele vrijwilligers zetten zich al vanaf het eerste uur in voor dit evenement

“Wij zijn een hechte gemeenschap. We noemen het de Reurpop familie”, begint voorzitter Martijn Klein Brinke. Niet alleen het weekend zelf zijn er honderden vrijwilligers achter en voor de schermen in de weer. Het hele jaar rond wordt en keihard gewerkt om dit neer te kunnen zetten. “Het geeft heel veel energie om dit samen te doen”, vertelt Martijn. “En het is gewoon heel gezellig. Daarom neem ik altijd twee weken vrij om te helpen”, vult Stephan Rothman aan.

Vrijwilligerswerk brengt veel

Het vrijwilligerswerk is niet alleen leuk en gezellig, het brengt bovendien nog veel meer. Wethouder Maikel van der Neut: “Een van de vrijwilligers vertelde mij dat door het vrijwilligerswerk bij Reurpop mensen elkaar beter leren kennen en weten wat ze aan elkaar hebben. Komen zij elkaar buiten dit festival tegen, dan ligt de drempel voor bijvoorbeeld een praatje of een vraag ineens veel lager. 1 weekend vrijwilligerswerk kan je dus een nog langere kameraadschap opleveren. Dat is toch prachtig!”

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort bij deze vrijwilliger aan de deur. Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net.