Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Maart

 • Kies je unieke sport

  01 maart 2019

  Om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, wordt in de maanden april en mei van dit jaar het sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’ georganiseerd. In totaal hebben 50 Achterhoekse sportaanbieders zich aangemeld.

 • Sociale huurwoningen in Berkelland - Serie wonen deel 5

  04 maart 2019

  De gemeente Berkelland streeft ernaar om voor alle inwoners geschikte woningen beschikbaar te hebben, nu en in de toekomst. Deze keer vertellen we u meer over sociale huurwoningen.

 • Hoe herkent u een hennepkwekerij?

  04 maart 2019

  Herkent u de hieronder genoemde situaties? Of heeft u om andere redenen een vermoeden dat er een hennepkwekerij bij een bedrijf bij u in de omgeving zit?
  Meld verdachte situaties bij de politie!


 • Tip van de week

  01 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Subsidie aanleg glasvezel

  01 maart 2019

  De aanleg van glasvezel bij de adressen in Berkelland die meedoen met het traject in Oost Gelre is inmiddels in volle gang. Eind 2017 is besloten dat de bestaande Subsidieregeling Breedband ook van toepassing is voor de Berkellandse adressen die meedoen met Oost Gelre.

 • Inwonerpanel Achterhoek Spreekt

  01 maart 2019

  Op 27 februari 2019 is het nieuwe inwonerpanel voor de Achterhoek gestart onder de naam Achterhoek Spreekt. Inwoners en ondernemers in de Achterhoek kunnen twee keer per jaar meedoen aan een onderzoek en zo laten weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van onze regio.

 • Lancering Achterhoek Toerisme Kennisplein 18 maart

  05 maart 2019

  Maandag 18 maart a.s. vindt de officiële lancering van het Achterhoek Toerisme Kennisplein plaats. Het Kennisplein is dé plek waar de toeristische sector straks terecht kan voor factsheets, trends en ontwikkelingen, advies, e-learning en klassikale trainingen over onderwerpen als de Duitse markt, doelgroepen en online marketing. Bent u werkzaam in de toeristische sector in de Achterhoek, dan nodigen wij u graag uit voor de lancering van het Kennisplein, een middag vol inspirerende sprekers en interessante kennissessies.

 • P10 Fototentoonstelling in gemeentehuis in Borculo

  07 maart 2019

  In de maand maart is de rondreizende fototentoonstelling van Levendig en bruisend platteland te zien in de hal van het gemeentehuis. De tentoonstelling van de tien foto’s is gratis toegankelijk tijdens de gebruikelijke openingstijden. ‘Laat zien hoe levendig en bruisend het platteland is’, dat was de opdracht van de fotowedstrijd die vorig jaar is gehouden door de P10.

 • Presentatie uitkomsten (woon)enquête Rietmolen

  07 maart 2019

  Bent u inwoner van Rietmolen en nieuwsgierig naar de uitkomsten en vervolgstappen van de (woon)enquête ‘(T)huis in Rietmolen’, kom dan 25 maart om 20.00 uur naar de DAR in Rietmolen.

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugd

  07 maart 2019

  De gemeente Berkelland wil graag weten hoe de jeugdhulp en hulp in het kader van de Wmo ervaren wordt zodat deze goed kan aansluiten bij de wensen en behoeften. Jaarlijks laten wij daarom een cliëntervaringsonderzoek naar Wmo- en jeugdhulp uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om hulp in het huishouden, begeleiding en taxivervoer voor volwassen, maar ook om vormen van jeugdhulp zoals ambulante jeugdhulp en jeugdhulp met verblijf.

 • De nieuwe afvalinzameling, hoe gaat het nu?

  07 maart 2019

  Sinds 1 januari is er een aantal veranderingen in de afvalinzameling doorgevoerd. Inmiddels zijn we twee maanden verder, hoe gaat het nu? Welke ontwikkelingen zien we? Wij gaan met wethouder Anjo Bosman in gesprek.

 • Lancering Achterhoek Toerisme Kennisplein 18 maart

  07 maart 2019

  Maandag 18 maart vindt de officiële lancering van het Achterhoek Toerisme Kennisplein plaats. Het Kennisplein is dé plek waar de toeristische sector straks terecht kan voor factsheets, trends en ontwikkelingen, advies, e-learning en klassikale trainingen over onderwerpen als de Duitse markt, doelgroepen en online marketing. Bent u werkzaam in de toeristische sector in de Achterhoek, dan nodigen wij u graag uit voor de lancering van het Kennisplein, een middag vol inspirerende sprekers en interessante kennissessies. Kijk op www.achterhoek.nl/kennisplein voor het volledige programma en de sessies waaraan u kunt deelnemen. Aanmelden kan tot 14 maart via www.achterhoek.nl/kennisplein.

 • Wonen voor senioren in Berkelland

  07 maart 2019

  De gemeente Berkelland streeft ernaar om voor alle inwoners geschikte woningen beschikbaar te hebben, nu en in de toekomst. Deze week vertellen we u meer over wonen voor senioren en voor mensen die zorg nodig hebben.

 • Stembureaus in de gemeente Berkelland

  12 maart 2019

  Op 20 maart kunt u stemmen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. In Berkelland zijn 29 stembureaus.

 • Vrijwilligersvacatures: iets voor u?

  07 maart 2019

  Op de website van Voormekaar vindt u allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Zoals de volgende vacatures van de Oranjemarkt en De Lichtenvoorde.

 • Tip van de week

  13 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Opening Weggeefwinkel in Eibergen

  12 maart 2019

  In het centrum van Eibergen opende burgemeester Van Oostrum op zaterdag 9 maart de Weggeefwinkel. Een plek waar je spullen kunt brengen en halen, maar vooral ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Het past goed in de Berkellandse aanpak om integratie te bevorderen.

 • Meetwerkzaamheden

  15 maart 2019

  In de maanden maart en april 2019 zijn landmeters van het bedrijf LBA uit Groenlo op pad om nieuwe of gewijzigde gebouwen in te meten.

 • Inbraken sleutelkluisjes

  15 maart 2019

  Afgelopen tijd is het aantal woninginbraken waarbij gebruik wordt gemaakt van sleutels van de woning, toeneemt. Deze sleutel worden uit het aanwezige sleutelkluisje weg genomen door dit sleutelkluisje hardhandig open te breken.

 • Scholing over kwetsbare ouderen

  15 maart 2019

  Op 12 maart 2019 waren verschillende zorgprofessionals aanwezig bij de scholing ‘Lokaal Samenwerken Kwetsbare Ouderen’.

 • Gemeente werkt op afspraak

  15 maart 2019

  De gemeente Berkelland werkt op afspraak voor het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuw paspoort en rijbewijs of het doen van aangifte van een geboorte. Dat verkort de wachttijden.

 • Uitkomsten enquête Noordijk

  15 maart 2019

  Bent u nieuwsgierig naar de uitkomsten en vervolgstappen van de enquête ‘Wonen in Noordijk’, kom dan 3 april 2019 om 20.00 uur naar het dorpshuis ‘Haarhoes’ in Noordijk.

 • Tip van de week

  15 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Verkiezingen

  15 maart 2019

  Woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. U kunt dus twee keer stemmen.

 • Achterhoek spreekt

  22 maart 2019

  Wat vindt u belangrijk voor de Achterhoek? Geef uw mening via www.achterhoek.nl. Deelname is gratis, uw mening onbetaalbaar. Zo werken we samen aan de toekomst van onze regio.

 • Inloop van Voormekaar

  22 maart 2019

  Wist u dat u ook naar de inloop van Voormekaar kunt komen als u vragen heeft over werk en inkomen? De medewerkers van Voormekaar denken graag met u mee of kunnen u verwijzen naar de juiste organisatie.

 • Zwerfafval opgeruimd

  22 maart 2019

  Woensdagmorgen 20 maart 2019 stroopten leerlingen van basisschool De Berkel uit Rekken en de Wereldboom uit Borculo hun mouwen op tijdens de Landelijke Opschoondag. Zij gingen in grote getale de straat op om zwerfafval rondom hun school op te ruimen.

 • Tip van de week

  22 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Uitslag verkiezingen

  25 maart 2019

  De uitslagen van de provinciale statenverkiezingen (opkomst 61.06 %) en de waterschapsverkiezingen (opkomst 58.65 %) in Berkelland zien er als volgt uit.
  Voor de uitslagen per stembureau zie verderop.