Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Maart

 • Welzijnsraad vergadert 14 maart

  01 maart 2019

  De Welzijnsraad vergadert ook in 2019 weer op locatie en wel op 14 maart 2019 om 20.00 uur in Dorpshuis Den Hof, Lindevoort 14 in Rekken. U bent van harte welkom om deze openbare vergadering bij te wonen.

 • Cliëntenraad Participatiewet vergadert

  01 maart 2019

  De Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk komt op donderdag 14 maart 2019, 19.30 uur bijeen. De openbare vergadering is in het gebouw van de Sociale Dienst Oost Achterhoek, Kevelderstraat 1 (oude Stadhuis) in Groenlo.

 • Kies je unieke sport

  01 maart 2019

  Om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, wordt in de maanden april en mei van dit jaar het sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’ georganiseerd. In totaal hebben 50 Achterhoekse sportaanbieders zich aangemeld.

 • Sociale huurwoningen in Berkelland - Serie wonen deel 5

  04 maart 2019

  De gemeente Berkelland streeft ernaar om voor alle inwoners geschikte woningen beschikbaar te hebben, nu en in de toekomst. Deze keer vertellen we u meer over sociale huurwoningen.

 • Hoe herkent u een hennepkwekerij?

  04 maart 2019

  Herkent u de hieronder genoemde situaties? Of heeft u om andere redenen een vermoeden dat er een hennepkwekerij bij een bedrijf bij u in de omgeving zit?
  Meld verdachte situaties bij de politie!


 • Tip van de week

  01 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Subsidie aanleg glasvezel

  01 maart 2019

  De aanleg van glasvezel bij de adressen in Berkelland die meedoen met het traject in Oost Gelre is inmiddels in volle gang. Eind 2017 is besloten dat de bestaande Subsidieregeling Breedband ook van toepassing is voor de Berkellandse adressen die meedoen met Oost Gelre.

 • Gratis cursus voor mantelzorgers

  04 maart 2019

  Woont u in Berkelland en zorgt u voor uw kind, partner, één van uw ouders of goede vriend? En zorgt u soms beter voor de ander dan voor jezelf? Dan is de gratis mantelzorgcursus ‘De Kunst van het Zorgen en Loslaten’ misschien iets voor u. Op 18 maart 2019 starten we weer met een nieuwe cursus. Er zijn nog plekken vrij.

 • Inwonerpanel Achterhoek Spreekt

  01 maart 2019

  Op 27 februari 2019 is het nieuwe inwonerpanel voor de Achterhoek gestart onder de naam Achterhoek Spreekt. Inwoners en ondernemers in de Achterhoek kunnen twee keer per jaar meedoen aan een onderzoek en zo laten weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van onze regio.

 • Graaf Wichmanstraat bijna klaar

  01 maart 2019

  De herinrichting van de Graaf Wichmanstraat is bijna klaar. Onder- en bovengronds is er het nodige vernieuwd aan kabels en leidingen, riolering, verlichting en weginrichting. Groenstroken worden dit voorjaar ingeplant. Wat nu nog rest is de plaatsing van een schutsluis voor de Berkelzomp en het plaatsen van brugbogen op de locatie van de voormalige spoorbrug. Het project wordt opgeleverd in mei 2019.

 • Thema-avond over armoede en schuldhulpverlening op 12 maart

  05 maart 2019

  De bijeenkomst wordt om 19.30 uur gehouden in het restaurant van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo. U bent van harte welkom.

 • Lancering Achterhoek Toerisme Kennisplein 18 maart

  05 maart 2019

  Maandag 18 maart a.s. vindt de officiële lancering van het Achterhoek Toerisme Kennisplein plaats. Het Kennisplein is dé plek waar de toeristische sector straks terecht kan voor factsheets, trends en ontwikkelingen, advies, e-learning en klassikale trainingen over onderwerpen als de Duitse markt, doelgroepen en online marketing. Bent u werkzaam in de toeristische sector in de Achterhoek, dan nodigen wij u graag uit voor de lancering van het Kennisplein, een middag vol inspirerende sprekers en interessante kennissessies.

 • P10 Fototentoonstelling in gemeentehuis in Borculo

  07 maart 2019

  In de maand maart is de rondreizende fototentoonstelling van Levendig en bruisend platteland te zien in de hal van het gemeentehuis. De tentoonstelling van de tien foto’s is gratis toegankelijk tijdens de gebruikelijke openingstijden. ‘Laat zien hoe levendig en bruisend het platteland is’, dat was de opdracht van de fotowedstrijd die vorig jaar is gehouden door de P10.

 • Raadscommissie Bestuur en Ruimte vergadert 11 maart om 19.30 uur

  07 maart 2019

  De raadscommissie Bestuur en Ruimte vervolgt op maandag 11 maart om 19.30 uur de vergadering van 6 maart. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo

 • Presentatie uitkomsten (woon)enquête Rietmolen

  07 maart 2019

  Bent u inwoner van Rietmolen en nieuwsgierig naar de uitkomsten en vervolgstappen van de (woon)enquête ‘(T)huis in Rietmolen’, kom dan 25 maart om 20.00 uur naar de DAR in Rietmolen.

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugd

  07 maart 2019

  De gemeente Berkelland wil graag weten hoe de jeugdhulp en hulp in het kader van de Wmo ervaren wordt zodat deze goed kan aansluiten bij de wensen en behoeften. Jaarlijks laten wij daarom een cliëntervaringsonderzoek naar Wmo- en jeugdhulp uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om hulp in het huishouden, begeleiding en taxivervoer voor volwassen, maar ook om vormen van jeugdhulp zoals ambulante jeugdhulp en jeugdhulp met verblijf.

 • Gratis cursus Opvoeden & Zo

  07 maart 2019

  “Wat doe ik als mijn kind niet luistert? Hoe kan ik zorgen, dat het thuis weer gezellig is met de kinderen?” Iedere ouder worstelt wel eens met dit soort opvoedvragen. Want kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Om ouders hierin te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd de cursus Opvoeden & Zo, die bestaat uit vijf avondbijeenkomsten. De eerstvolgende cursus start op donderdag 21 maart (19.30 – 21.00 uur) in Aalten.

 • Gratis cursus opvoeden hoogbegaafde kinderen

  07 maart 2019

  Worstel je als ouder(s) van een hoogbegaafd kind wel eens met de opvoeding? Je staat niet alleen. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind vraagt in veel gevallen om expliciete kennis en vaardigheden. Om ouders hierin te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd de cursus Slim opvoeden, deze cursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten. Slim opvoeden besteedt aandacht aan het opvoeden van een hoogbegaafd kind, zowel thuis als op school.

 • Gemeenteraad vergadert 19 maart

  07 maart 2019

  De gemeenteraad van Berkelland komt op dinsdag 19 maart om 19.30 uur bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1, Borculo. U bent van harte welkom.

 • De nieuwe afvalinzameling, hoe gaat het nu?

  07 maart 2019

  Sinds 1 januari is er een aantal veranderingen in de afvalinzameling doorgevoerd. Inmiddels zijn we twee maanden verder, hoe gaat het nu? Welke ontwikkelingen zien we? Wij gaan met wethouder Anjo Bosman in gesprek.

 • Inloopmomenten Voormekaar in uw woonplaats

  07 maart 2019

  Heeft u gezondheids- of opvoedvragen, wilt u vrijwilligerswerk doen, bent u mantelzorger en wilt u uw situatie bespreken of heeft u een andere vraag over uw wijk of buurt? Vul dan de online vragenlijst in op www.voormekaar.net en kom vervolgens even langs tijdens het wekelijkse inloopmoment in uw woonplaats. U hoeft zich van te voren niet aan te melden.

 • Lancering Achterhoek Toerisme Kennisplein 18 maart

  07 maart 2019

  Maandag 18 maart vindt de officiële lancering van het Achterhoek Toerisme Kennisplein plaats. Het Kennisplein is dé plek waar de toeristische sector straks terecht kan voor factsheets, trends en ontwikkelingen, advies, e-learning en klassikale trainingen over onderwerpen als de Duitse markt, doelgroepen en online marketing. Bent u werkzaam in de toeristische sector in de Achterhoek, dan nodigen wij u graag uit voor de lancering van het Kennisplein, een middag vol inspirerende sprekers en interessante kennissessies. Kijk op www.achterhoek.nl/kennisplein voor het volledige programma en de sessies waaraan u kunt deelnemen. Aanmelden kan tot 14 maart via www.achterhoek.nl/kennisplein.

 • Wonen voor senioren in Berkelland

  07 maart 2019

  De gemeente Berkelland streeft ernaar om voor alle inwoners geschikte woningen beschikbaar te hebben, nu en in de toekomst. Deze week vertellen we u meer over wonen voor senioren en voor mensen die zorg nodig hebben.

 • Stembureaus in de gemeente Berkelland

  12 maart 2019

  Op 20 maart kunt u stemmen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. In Berkelland zijn 29 stembureaus.

 • Thema-avond voor sportverenigingen over Speciale Doelgroepen

  12 maart 2019

  Maandag 18 maart organiseert de werkgroep Aangepast sporten een inspirerende thema-avond Speciale Doelgroepen voor sportverenigingen. Om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in de kantine van Sportclub Neede, Kronenkamp 10 in Neede.

 • Vrijwilligersvacatures: iets voor u?

  07 maart 2019

  Op de website van Voormekaar vindt u allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Zoals de volgende vacatures van de Oranjemarkt en De Lichtenvoorde.

 • Tip van de week

  13 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Opening Weggeefwinkel in Eibergen

  12 maart 2019

  In het centrum van Eibergen opende burgemeester Van Oostrum op zaterdag 9 maart de Weggeefwinkel. Een plek waar je spullen kunt brengen en halen, maar vooral ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Het past goed in de Berkellandse aanpak om integratie te bevorderen.

 • Meetwerkzaamheden

  15 maart 2019

  In de maanden maart en april 2019 zijn landmeters van het bedrijf LBA uit Groenlo op pad om nieuwe of gewijzigde gebouwen in te meten.

 • Inbraken sleutelkluisjes

  15 maart 2019

  Afgelopen tijd is het aantal woninginbraken waarbij gebruik wordt gemaakt van sleutels van de woning, toeneemt. Deze sleutel worden uit het aanwezige sleutelkluisje weg genomen door dit sleutelkluisje hardhandig open te breken.

 • Scholing over kwetsbare ouderen

  15 maart 2019

  Op 12 maart 2019 waren verschillende zorgprofessionals aanwezig bij de scholing ‘Lokaal Samenwerken Kwetsbare Ouderen’.

 • Gemeente werkt op afspraak

  15 maart 2019

  De gemeente Berkelland werkt op afspraak voor het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuw paspoort en rijbewijs of het doen van aangifte van een geboorte. Dat verkort de wachttijden.

 • Uitkomsten enquête Noordijk

  15 maart 2019

  Bent u nieuwsgierig naar de uitkomsten en vervolgstappen van de enquête ‘Wonen in Noordijk’, kom dan 3 april 2019 om 20.00 uur naar het dorpshuis ‘Haarhoes’ in Noordijk.

 • Vervolg herinrichting J.W. Hagemanstraat

  15 maart 2019

  Vanaf maandag 18 maart 2019 hervatten wij de herinrichting van de J.W. Hagemanstraat in Eibergen. Eind vorig jaar is het eerste deel aangepakt en in de komende maanden gaat het tweede deel vanaf Blomsgaarden tot aan de Groenloseweg op de schop. Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer omgeleid en zullen de bewoners elders hun auto moeten parkeren.

 • Tip van de week

  15 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Verkiezingen

  15 maart 2019

  Woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. U kunt dus twee keer stemmen.

 • Groot gedeelte buitengebied ontvangt brief

  25 maart 2019

  Het is belangrijk om te weten hoe er per adres gewoond wordt, zodat dit meegenomen kan worden in het bestemmingsplan Buitengebied. Volgende week ontvangen alle eigenaren van woningen in het buitengebied met twee of meer huisnummers een brief.

 • Militaire oefening op 4 april

  25 maart 2019

  Het ministerie van Defensie houdt op 4 april 2019 een oefening. De oefening speelt zich af in de omgeving van Ruurlo. Er doen 20 militairen en 4 terreinwagens mee.

 • Commissies vergaderen

  22 maart 2019

  De raadscommissies Sociaal en Bestuur en Ruimte vergaderen op 2 en 3 april 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo.

 • Achterhoek spreekt

  22 maart 2019

  Wat vindt u belangrijk voor de Achterhoek? Geef uw mening via www.achterhoek.nl. Deelname is gratis, uw mening onbetaalbaar. Zo werken we samen aan de toekomst van onze regio.

 • Inloop van Voormekaar

  22 maart 2019

  Wist u dat u ook naar de inloop van Voormekaar kunt komen als u vragen heeft over werk en inkomen? De medewerkers van Voormekaar denken graag met u mee of kunnen u verwijzen naar de juiste organisatie.

 • Zwerfafval opgeruimd

  22 maart 2019

  Woensdagmorgen 20 maart 2019 stroopten leerlingen van basisschool De Berkel uit Rekken en de Wereldboom uit Borculo hun mouwen op tijdens de Landelijke Opschoondag. Zij gingen in grote getale de straat op om zwerfafval rondom hun school op te ruimen.

 • Aanvragen lintjes

  22 maart 2019

  Kent u iemand die een lintje verdient, iemand die als vrijwilliger al vele jaren actief is? Veel mensen zullen deze vraag met “ja” beantwoorden. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wanneer komt iemand in aanmerking voor de Koninklijke onderscheiding? Welke onderscheiding hoort bij wie, een Koninklijke onderscheiding of misschien wel gemeentelijke? En wanneer moet de aanvraag bij de gemeente binnen zijn? Het antwoord op deze vragen leest u hieronder.

 • Tip van de week

  22 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Uitslag verkiezingen

  25 maart 2019

  De uitslagen van de provinciale statenverkiezingen (opkomst 61.06 %) en de waterschapsverkiezingen (opkomst 58.65 %) in Berkelland zien er als volgt uit.
  Voor de uitslagen per stembureau zie verderop.