Aanvragen lintjes

Kent u iemand die een lintje verdient, iemand die als vrijwilliger al vele jaren actief is? Veel mensen zullen deze vraag met “ja” beantwoorden. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wanneer komt iemand in aanmerking voor de Koninklijke onderscheiding? Welke onderscheiding hoort bij wie, een Koninklijke onderscheiding of misschien wel gemeentelijke? En wanneer moet de aanvraag bij de gemeente binnen zijn? Het antwoord op deze vragen leest u hieronder.

Lintje met instructie hoe en wanneer die gedragen wordt

Weet u iemand voor een Koninklijke of gemeentelijke onderscheiding?

Neem dan eerst contact op ons! Maureen Arentsen en Caroline Geverink vertellen u graag welke informatie voor een aanvraag nodig is. Ook nemen zij de procedure met u door. U kunt ze bereiken via 0545-250 250.

Wanneer moet de aanvraag binnen zijn?

Een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding voor de Lintjesregen 2020 moet uiterlijk 15 mei 2019 bij ons binnen zijn. Wilt u een aanvraag indienen voor een ander moment? Dan ontvangen wij de aanvraag graag minimaal zes maanden van tevoren. Een uitreiking bij een afscheid of jubileum is alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Het traject duurt lang. Verschillende instanties toetsen de aanvraag en brengen een advies uit. Dit geldt vooral bij aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding.