Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Gratis cursus opvoeden hoogbegaafde kinderen

Worstel je als ouder(s) van een hoogbegaafd kind wel eens met de opvoeding? Je staat niet alleen. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind vraagt in veel gevallen om expliciete kennis en vaardigheden. Om ouders hierin te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd de cursus Slim opvoeden, deze cursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten. Slim opvoeden besteedt aandacht aan het opvoeden van een hoogbegaafd kind, zowel thuis als op school.

slim

Tijdens de bijeenkomsten bespreken de deelnemende ouders onderling hun opvoedvragen en helpen elkaar een oplossing te vinden voor alledaagse situaties. Een van de deelnemers: “Ik vond het prettig om te ervaren dat ik niet de enige ouder ben die zich onzeker voelt over de opvoeding van een hoogbegaafd kind. Samen met de handige tips van de begeleiders en andere ouders heb ik handvaten gekregen beter met de begaafdheid van mijn kind om te gaan”.

Hoe ziet de cursus eruit?

Er zijn drie bijeenkomsten onder begeleiding van Karin Elburg; een specialist hoogbegaafdheid en Ria Groen; een klinisch psycholoog/psychotherapeut. Een cursusavond duurt twee uur. Deze cursus behandelt verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld hoe begeleid ik een kind dat regelmatig moeite heeft met zichzelf en gemakkelijk overhoop ligt met anderen in zijn of haar omgeving. Wat kan ik doen als mijn kind zich niet prettig voelt op school, het huiswerk niet maakt, de lesstof saai vindt, zich een buitenbeentje voelt en geen hulp accepteert? De uiteindelijke samenstelling van het programma komt tot stand op basis van de wensen van de deelnemers en de vragen die zij hebben.

Gratis cursus start 10 mei

Ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk wonen, kunnen gratis deelnemen aan Slim Opvoeden. De bijeenkomsten worden begeleid door Stichting Brevoordt, specialist in hoogbegaafdheid. De eerstvolgende cursus start 10 mei (20.00-22.00 uur) in Aalten. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.preventieplatformjeugd.nl. Let op: er is plek voor maximaal 30 deelnemers!

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren t/m 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek.