Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Kies je unieke sport

Om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, wordt in de maanden april en mei van dit jaar het sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’ georganiseerd. In totaal hebben 50 Achterhoekse sportaanbieders zich aangemeld.

Poster van Uniek sporten

Cursus van drie trainingen

Zij organiseren een cursus van drie trainingen om de doelgroep kennis te laten maken met de diverse sporten. Een greep uit het aanbod van Berkellandse sportaanbieders: FC Eibergen, Smash Neede, An&Co Fitness fitkids Geesteren, VIOS Beltrum, Sportclub Neede, ’t Timpke Borculo.

Goede sportmogelijkheden

In de Achterhoek kennen we veel mensen met een beperking en gelukkig veel sportaanbieders die goede sportmogelijkheden bieden. Samen brengen we de Achterhoek in Beweging. De sportaanbieders staan te popelen om aan de slag te gaan. Welke sportaanbieders dit zijn en wat zij bieden is vanaf 1 maart samengevat op de website www.kiesjeuniekesport.nl.

Scholen en zorginstellingen worden benaderd

De aankomende periode worden scholen en zorginstellingen benaderd om de doelgroep enthousiast te maken om deel te nemen aan dit unieke project. Via een speciaal boekje ‘Kies je unieke sport’ kunnen de deelnemers rustig het aanbod bekijken en zich aanmelden. Aanmelden kan tussen 1 en 20 maart via www.kiesjeuniekesport.nl.

Met sport zorgen we er voor dat iedereen er bij hoort en mee kan doen in onze samenleving; welke leeftijd, achtergrond, kwaliteit of beperking je ook hebt. Sporten is belangrijk!