Meetwerkzaamheden

In de maanden maart en april 2019 zijn landmeters van het bedrijf LBA uit Groenlo op pad om nieuwe of gewijzigde gebouwen in te meten.

Waarom doen we deze metingen?

Deze meetwerkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen(BAG). De Wet BAG verplicht gemeenten om een actuele registratie van alle adres- en gebouwgegevens te beheren. Om hieraan te voldoen moeten wij nieuwe en gewijzigde gebouwen in laten meten. De gemeente Berkelland heeft LBA daarvoor de opdracht verleend. Dit gebeurt bij nieuwbouw, een uitbreiding van een woning, bedrijfsgebouw, bijgebouw enz. De metingen hebben uitsluitend betrekking op de buitenzijde van de gebouwen.

Welke medewerking vragen wij van u?

Het inmeten van gebouwen kan vaak niet vanaf de openbare weg. Voor een goede meting kan het noodzakelijk zijn om het perceel te betreden. Hiervoor zal de landmeter zich melden bij de gebruiker van het gebouw. De landmeter kan zich legitimeren. Wij vragen voor deze metingen uw begrip en medewerking.

Inlichtingen

Heeft u vragen over de meting, dan kunt u contact opnemen met Jeroen Aarsen door te bellen naar 0545 - 250 250.