Tip van de week

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

tipvan de week

Bij welk afval hoort …grof tuinafval

Wist u dat:

• Grof tuinafval in maart en april en in oktober en november huis-aan-huis wordt opgehaald.
  • Op de afvalkalender te lezen is wanneer dat is.
  • Bewoners van het buitengebied vooraf hun grof tuinafval telefonisch moeten aanmelden via 0315-257 313.
  • Grof tuinafval met touw moet worden gebundeld (dus geen ijzerdraad of plastic zakken gebruiken).
  • Een bundel mag maximaal 150 cm lang zijn, een omvang hebben van maximaal 1 m3 en maximaal 30 kg wegen.
  • Boomstronken, graszoden en blad in dozen of zakken kunnen niet worden ingeleverd. Grof tuinafval wordt versnipperd en gebruikt als brandstof of bodembedekker.

tuinafval

Wat is geen grof tuinafval

• Bielzen
  • Blad
  • Boomstobben
  • Boomstronken
  • Dozen
  • Gemaaid gras
  • Graszoden
  • Snoeiafval van bedrijven
  • Tuinhekjes
  • Tuinmeubels
  • Zakken
  • Zand
  • Zwarte grond

Dit afval kunt u kwijt bij particuliere afvalbrengpunten. Kijk voor meer afvalscheidingstips ook op www.afvalscheidingswijzer.nl of kijk op de afvalapp van de gemeente Berkelland.