Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Mei

 • Thema-avond gemeenteraad over lokale veiligheid

  03 mei 2019

  Op 14 mei 2019 om 19.30 uur vindt een bijeenkomst over lokale veiligheid plaats in het gemeentehuis in Borculo. De avond is in eerste instantie bedoeld voor de gemeenteraad, maar ook geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom. Tijdens de avond zijn twee presentaties. De eerste presentatie gaat over wat wij als gemeente doen op het gebied van veiligheid, waar we bij betrokken zijn en welke invloed de gemeenteraad heeft op het lokale veiligheidsbeleid. De tweede presentatie gaat over ondermijning. Naar verwachting eindigt de avond rond 21.30 uur.

 • Kom naar de inloopmomenten in uw woonplaats

  03 mei 2019

  Heeft u gezondheids- of opvoedvragen, wilt u vrijwilligerswerk doen, bent u mantelzorger en wilt u uw situatie bespreken of heeft u een vraag over uw wijk of buurt? Kom dan gerust eens langs tijdens het wekelijkse inloopmoment in uw woonplaats. U hoeft zich van te voren niet aan te melden.

 • Riool verstopt? Wat moet u doen?

  03 mei 2019

  Helaas komt het wel eens voor dat de riolering in of bij uw woning verstopt raakt. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben en op verschillende plaatsen optreden. Bijvoorbeeld in uw woning of in de afvoerbuis naar het gemeenteriool. Als de verstopping in het gemeentedeel zit, dan wordt deze door en op kosten van de gemeente verholpen. Zit de verstopping in uw huisriolering dan moet u zelf actie ondernemen.

 • Bewegen en ontmoeten voor inwoners met dementie en mantelzorger(s)

  03 mei 2019

  Sport Federatie Berkelland (SFB) start in september met een wekelijks beweegprogramma voor (jonge) inwoners met dementie. En terwijl er gesport wordt, is er voor hun partners/ mantelzorgers de mogelijkheid om andere partners/ mantelzorgers te ontmoeten.

 • Berkelland toegankelijk!

  03 mei 2019


  Herkent u dit? Tijdens het wandelen versperren fietsen (of iets anders) de weg. Even een kleine hindernis: waarschijnlijk bent u de fietsen alweer vergeten als u de hoek om bent gelopen.

 • Welzijnsraad vergadert 15 mei

  03 mei 2019

  De Welzijnsraad vergadert ook in 2019 weer op locatie en dit keer opnieuw op de afwijkende woensdagsavond, namelijk op 15 mei 2019 om 20.00 uur in Kulturhus de Wanne aan het Mariaplein 6 in Beltrum. U bent van harte welkom om deze openbare vergadering bij te wonen.

 • Bijeenkomst Cliëntenraad Participatiewet op 16 mei

  03 mei 2019

  De Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk komt op donderdag 16 mei 2019 voor een openbare vergadering bijeen in het gebouw van de Sociale Dienst Oost Achterhoek, Kevelderstraat 1 (oude Stadhuis) in Groenlo.

 • Beweegtips voor mensen met dementie

  03 mei 2019

  Bewegen is belangrijk voor iedereen, dus ook voor mensen met dementie. Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot en het ziekteproces iets kan afremmen. Bewegen heeft ook een positief effect op het slaappatroon, de eetlust, de communicatie, en angst en onrust en stemming. Als mensen met dementie samen met anderen kan bewegen wordt tegelijkertijd op een positieve manier haar of zijn sociale leven gestimuleerd. Dat voorkomt dat hij of zij in een isolement terechtkomt.

 • Asfaltonderhoud diverse wegen

  10 mei 2019

  Van 15 tot en met 31 mei 2019 vindt er asfaltonderhoud plaats in Beltrum, Eibergen en Ruurlo. Dat kan zorgen voor enig ongemak.

 • Publiekswinkel werkt op afspraak

  13 mei 2019

  De gemeente Berkelland werkt op afspraak voor het aanvragen van bijvoorbeeld een nieuw paspoort en rijbewijs of het doen van aangifte van een geboorte. Dat verkort de wachttijden.

 • IRIS in de Buurt

  10 mei 2019

  Er zijn in Berkelland heel veel verschillende organisaties die iets voor u kunnen betekenen als het gaat om zorg, opvoeden, opgroeien en ondersteuning. Veel van deze organisaties krijgen subsidie van de gemeente Berkelland om er voor u te kunnen zijn. Met deze rubriek brengen we elke maand zo’n organisatie in beeld. Deze keer IRIS in de Buurt.

 • Rolstoeltennis bij Smash Neede

  21 mei 2019

  Op maandagavond 27 mei 2019 is er vanaf 20.15 uur een thema-avond Speciale doelgroepen voor sportverenigingen bij HCR Prinsen in Haarlo. De organisatie ligt in handen van Sport Federatie Berkelland en is voorbereid door de werkgroep aangepast sporten. Iedereen is van harte welkom.

 • Tip van de week: glas

  10 mei 2019

  Een paar maanden geleden hebben we in de tip van de week aandacht besteed aan de glasbak. Helaas worden er nog regelmatig autoruiten, spiegels of vazen naast de glasbak gezet.

 • Ecologisch bermbeheer

  10 mei 2019

  Op 23 mei 2019 om 19.30 uur vindt er een bijeenkomst over ecologisch bermbeheer plaats in het restaurant van het gemeentehuis in Borculo. De avond is bedoeld voor de gemeenteraad en geïnteresseerde inwoners en maatschappelijke organisaties. De avond bestaat uit een presentatie over de achtergronden van ecologisch bermbeheer en hoe de gemeente Berkelland dit aanpakt.

 • Vrijwilliger in het zonnetje

  13 mei 2019

  Dinsdagavond 30 april 2019 stapte wethouder Marijke van Haaren met een bos bloemen en heerlijke taart het kerkgebouw Instuif in Borculo binnen. Niemand minder dan Bertus Hesselink werd dit keer in het zonnetje gezet. “Ik doe dit allemaal niet alleen,” vertelt een zichtbaar trotse en verraste Bertus.

 • Kluswoninglening succesvol

  10 mei 2019

  De Kluswoninglening, die sinds november 2018 aangevraagd kan worden, is een succes. Veel inwoners maken gebruik van de lening om een verouderde koopwoning op te knappen. Het budget van één miljoen euro raakt op.

 • Uitstel beslistermijn omgevingsvergunning

  10 mei 2019

  De Provincie Gelderland heeft de gemeente Berkelland gevraagd om het besluit op de aanvraag voor de omgevingsvergunning kap voor 343 bomen aan de N319 uit te stellen. De gemeente heeft de provincie gevraagd om een nadere onderbouwing van de aanvraag. De provincie heeft hier meer tijd voor nodig. De gemeente zal nu uiterlijk 2 augustus 2019 een besluit nemen op de aanvraag.

 • Bezorging PMD-container voor 1 juli

  10 mei 2019

  Vanaf 27 mei 2019 begint de firma Kliko met het uitzetten van de 240 liter PMD-containers bij alle huishoudens – behalve hoogbouw – in de gemeente Berkelland. U krijgt een brief in de bus waarin staat in welke week de container bij u geleverd wordt.

 • Boerderij de Meijer in Neede verkocht

  15 mei 2019

  De Meijer wordt een ‘Zorg en Cultuurboerderij’, een centrum voor ontmoetingen, kunst, cultuur en ontplooiing.

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur

  16 mei 2019

  Kinderen van 4 t/m 17 jaar van ouders met weinig geld kunnen toch meedoen aan sport, kunst en cultuur.

 • Thema-avond Speciale doelgroepen 27 mei 20.15 uur in Haarlo

  16 mei 2019

  Op maandagavond 27 mei is er een thema-avond Speciale doelgroepen in Haarlo. Iedereen is van harte welkom. In de aanloop naar deze avond laten we enkele verenigingen aan het woord over hun aanbod aangepast sporten. Als laatste is Eddie Grotenhuis, bestuurslid en aanspreekpunt voor het Team activiteiten en vrijwilligers van ASV Eibergen aan het woord.

 • 20 mei begint 3e fase revitalisering centrum Eibergen

  16 mei 2019

  Volgens planning wordt er vanaf 20 mei gewerkt aan de Grotestraat tussen de Oude Mattheus kerk en de Laagte, de Burgemeester Smitsstraat tussen Laagte en Hagen, de Hagen tot aan de Brink en de Kerkstraat tussen Laagte en Grotestraat.

 • 27 mei t/m 28 juni werkzaamheden toegang wijk Op de Bleek in Eibergen

  16 mei 2019

  Vanaf maandag 27 mei tot en met vrijdag 28 juni 2019 worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de toegang van wijk Op de Bleek. Tijdens het werk wordt het verkeer via omleidingsroutes van en naar de wijk verwezen.

 • Tip van de week

  16 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • 6 juni bijeenkomst zwerfafvalruimers

  22 mei 2019

  Voor al deze zwerfafvalruimende inwoners organiseren we 6 juni een bijeenkomst in het gemeentehuis. In een informele sfeer kunnen we ervaringen met elkaar delen en bekijken we wat er allemaal al gedaan wordt om het zwerfafval te verminderen. Ook horen we graag de tips en suggesties en waar de zwerfafvalruimer tegen aan loopt. Maar ook welke behoefte er is, waarbij de gemeente kan helpen. Met elkaar proberen we Berkelland schoon te houden. U bent van harte welkom!

 • Jimmy’s Neede aan de Bergstraat geopend!

  16 mei 2019

  Jongeren uit Berkelland kunnen nu ook binnen lopen bij Jimmy’s aan de Bergstraat 10 in Neede. Onder grote belangstelling van jongeren, Needenaren, buurtbewoners, betrokken professionals en vrijwilligers opende wethouder Marijke van Haaren op 10 mei daar de tweede Jimmy-locatie van Berkelland.

 • Lezing over verdriet, hoop en veerkracht bij dementie

  16 mei 2019

  Op 19 juni is er in Lievelde (zaal Besselinkschans) een lezing over leven met dementie; leven met een lach en een traan. Rondom het programma is er een kleine informatiemarkt. U bent van harte welkom om deze (gratis) bijeenkomst bij te wonen.

 • Gemeentehuis gesloten op 30 en 31 mei

  28 mei 2019

  Het gemeentehuis is op donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag) gesloten. De dag erna, vrijdag 31 mei 2019, zijn wij ook gesloten.

 • Laat je fiets niet stelen!

  16 mei 2019

  Bij het busstation in Neede worden regelmatig fietsen gestolen. De politie en de gemeente Berkelland willen deze vorm van criminaliteit terugdringen. Daarom konden inwoners deze maand bij fietsenhandelaar Cornelese gratis hun fiets laten graveren en registreren. De opkomst was geweldig, maar liefst 78 fietsers kwamen langs!

 • College bracht bezoek aan Verosol in Eibergen

  23 mei 2019

  Op dinsdag 21 mei brachten burgemeester en wethouders een werkbezoek aan Verosol, een bedrijf dat al bijna 70 jaar een link heeft met Eibergen. Jasper Hoek (CEO), Herman Marsman (CFO), Liesbeth Brinkhorst (Production Manager), Johan Seinhorst (Project Manager) en Rachelle Mulder (Management Assistent) namen het college mee in de geschiedenis en ontwikkelingen van Verosol. Daarna volgde een rondleiding door dit mooie bedrijf.

 • Informatieavond Ecologisch bermbeheer

  24 mei 2019

  Op 23 mei was er een informatiebijeenkomst over ecologisch bermbeheer. De powerpointpresentatie kunt u hier nalezen.

 • Nieuw grasveld Op d'n Esch

  24 mei 2019

  Het grasveld bij basisschool Op d'n Esch in Eibergen wordt opnieuw ingezaaid.

 • Pleegouders ontmoeten pleegouders

  24 mei 2019

  Op 15 mei 2019 was het zover: de bijeenkomst van pleegouders in het gemeentehuis van Berkelland. Al enige tijd worden er door aanbieders van pleegzorg, de gemeente/team Voormekaar en een kleine groep van pleegouders gesprekken gevoerd binnen de werkgroep Pleegzorg Achterhoek. Er bleek behoefte aan onderling contact.

 • Achterhoekse Unieke Spelen

  24 mei 2019

  Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 is de aftrap van de 1e editie van de Achterhoekse Unieke Spelen in Aalten. Met elkaar strijden, prestatie leveren, ieder op zijn/haar eigen niveau en dit alles met de olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen!

 • NL-Alert controlebericht op 3 juni

  24 mei 2019

  Maandag 3 juni 2019 om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvangt u het controlebericht op uw mobiel, dan weet u dat uw telefoon juist is ingesteld.

 • Toekomstgericht welzijn, wonen en zorg in Beltrum

  24 mei 2019

  De gemeente Berkelland, ProWonen, de Raad van Overleg Beltrum en Stichting Marga Klompé hebben afgesproken de volgende fase in te gaan voor een toekomstgericht welzijn, wonen en zorg in Beltrum. Een half jaar geleden is de eerste fase gestart om er met elkaar voor te zorgen dat iedereen die dat wil, ook als het niet meer zonder ondersteuning en zorg lukt, prettig kan wonen in Beltrum.

 • Tip van de week

  24 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.
  Wist u dat uw containers een sticker moeten hebben waarop uw adres en woonplaats staat?

 • Babbeltrucs

  24 mei 2019

  De impact van babbeltrucs bij gedupeerden is groot. Criminelen maken aan de voordeur misbruik van de gastvrijheid van de bewoner door met een babbeltruc binnen te komen. Vervolgens ontvreemden ze waardevolle spullen. De daders lijken zich volgens de politie door het land te verplaatsen, van regio naar regio.

 • Informatieavond Knooppunt

  27 mei 2019

  Op 6 juni 2019 is er een gecombineerde informatieavond over het Knooppunt Mantelzorg en het Platform Vrijwilligers Berkelland. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

 • Zomertoer zoekt vrijwilligers

  27 mei 2019

  Over een aantal weken is het zomervakantie! Veel gezinnen gaan er op uit, binnen Nederland of verder weg. Helaas is dat niet weggelegd voor alle kinderen en jongeren in Berkelland. Daarom organiseren we ook dit jaar weer Zomertoer Berkelland! Samen met inwoners en ondernemers hebben we een zomerprogramma opgezet voor deze groep jonge inwoners. Helpt u een handje mee?