Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Babbeltrucs

De impact van babbeltrucs bij gedupeerden is groot. Criminelen maken aan de voordeur misbruik van de gastvrijheid van de bewoner door met een babbeltruc binnen te komen. Vervolgens ontvreemden ze waardevolle spullen. De daders lijken zich volgens de politie door het land te verplaatsen, van regio naar regio.

Andre van Duin in politieuniform met waarschuwend vingertje

Theatergezelschap Tof Volk

Het theatergezelschap Tof Volk wil de bewustwording over dit onderwerp vergroten en heeft er onder andere met de politie een voorstelling over gemaakt. Ze spelen waargebeurde situaties na, zoals iemand die aanbelt en zegt dat hij het huis van de buren heeft gekocht. Die zijn niet thuis en hij wil de maten opmeten voor de vloerbedekking. In werkelijkheid kijkt hij rond wat hij mee kan nemen.

Werkwijze dieven

De werkwijze van dieven is heel slinks. Ze gaan uit van het vertrouwen dat mensen hebben en doen zich vaak voor als vertegenwoordigers van bijvoorbeeld nutsbedrijven, banken of thuiszorgorganisaties. In veel gevallen gebruiken ze de babbeltruc niet om zelf bij de bewoners geld af te troggelen, maar om een handlanger de gelegenheid te bieden ongemerkt binnen te komen. Vaak wordt dan pas later gemerkt dat er bijvoorbeeld sieraden uit de slaapkamer zijn verdwenen.

Het theatergezelschap treedt twee keer op

Op 13 juni 2019 om 10.00 uur (inloop 9.30 uur) in het Gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo en op 13 juni 2019 om 14.30 uur (inloop 14.00 uur) in de Keizerskroon, Dorpsstraat 15 in Ruurlo. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.