Berkelland toegankelijk!

Herkent u dit? Tijdens het wandelen versperren fietsen (of iets anders) de weg. Even een kleine hindernis: waarschijnlijk bent u de fietsen alweer vergeten als u de hoek om bent gelopen.

cartoon

Dit klinkt vast heel gewoon, maar zo ‘normaal’ is dat voor een grote groep inwoners helaas niet. Zij ervaren dagelijks soortgelijke situaties. Omdat ze door een beperking moeilijker mee kunnen doen. En dat maakt het voor hen een stuk lastiger om zich gezien, gehoord of begrepen te voelen.
Samen met verschillende organisaties heeft de gemeente Berkelland een plan gemaakt waarin staat hoe we stap-voor-stap ervoor willen zorgen dat ook deze inwoners beter mee kunnen doen in Berkelland.
Tegelijkertijd kunnen we met elkaar door simpele dingen en anders denken al een heleboel bereiken. Zo laat deze cartoon al zien dat de oplossing vaak heel eenvoudig is. Met dat kleine verschil kun je heel veel voor een ander betekenen.

Heeft u suggesties hoe we samen -door net iets anders te denken en te doen- ervoor kunnen zorgen dat meedoen voor iedereen in onze gemeente heel gewoon is? Praat op Facebook mee over dit onderwerp en gebruik #Berkellandtoegankelijk.