Bezorging PMD-container voor 1 juli

Vanaf 27 mei 2019 begint de firma Kliko met het uitzetten van de 240 liter PMD-containers bij alle huishoudens – behalve hoogbouw – in de gemeente Berkelland. U krijgt een brief in de bus waarin staat in welke week de container bij u geleverd wordt.

Grijze container met oranje deksel

Vorig jaar hebben alle huishoudens een brief in de bus gehad waarin is aangekondigd, dat de inzameling van plastic, metaal en drankenkartons (PMD) vanaf 1 juli niet meer in zakken, maar met containers gaat. Alleen de bewoners van hoogbouwwoningen in onze gemeente blijven het plastic aanbieden in plastic inzamelzakken. Bij adressen die geen PMD-container krijgen valt hierover binnenkort een brief in de bus.

In de week voordat de container bij u afgeleverd wordt ontvangt u een brief

De firma Kliko heeft na de Europese aanbesteding de opdracht gekregen voor de levering van de PMD-containers. Zij nemen ook de bezorging van de containers bij de huisadressen in Berkelland voor hun rekening. In de week voordat de container bij u afgeleverd wordt, krijgt u een brief van de firma Kliko in een envelop van de gemeente waarin staat in welke week de container geleverd wordt. Heeft u vragen over de levering, bel dan met het servicenummer van Kliko 0800 - 1050, bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Sticker met adres en sticker met tips op container

Welke container voor u is, is te zien aan de sticker voorop de container met uw adres erop. Op de deksel van de container staan handige tips over wat wel en niet in de PMD-container thuishoort.

Vanaf 1 juli wordt uw PMD-container 1 x per 4 weken geleegd

Op uw afvalkalender en in de afvalapp kunt u precies zien wanneer de PMD-container geleegd wordt op uw adres.

Geen plastic inzamelzakken meer bij afhaalpunten

Omdat we met containers gaan inzamelen, krijgt u geen plastic inzamelzakken meer toegestuurd en zijn deze ook niet meer af te halen bij de verschillende afhaalpunten in onze gemeente.

Afvalapp

In de app kunt u precies zien wanneer welk afval op uw adres wordt opgehaald. Ook kunt u een herinnering instellen, zodat u tijdig een signaal krijgt om het afval aan de weg te zetten. De afvalapp bevat ook een afvalwegwijzer. De app is gratis te downloaden via de Appstore (zoek op Inzamelkalender Berkelland) en Google Playstore (zoek op ‘Berkelland’).

Logo Van Afval naar Grondstof