Kom naar de inloopmomenten in uw woonplaats

Heeft u gezondheids- of opvoedvragen, wilt u vrijwilligerswerk doen, bent u mantelzorger en wilt u uw situatie bespreken of heeft u een vraag over uw wijk of buurt? Kom dan gerust eens langs tijdens het wekelijkse inloopmoment in uw woonplaats. U hoeft zich van te voren niet aan te melden.

Wat is een inloopmoment?

Tijdens het inloopmoment kunt u uw vragen stellen. Vaak krijgt u direct antwoord op uw vraag. Lukt dit niet, vanwege de privacy of omdat er meer gegevens nodig zijn, dan maakt Voormekaar een aparte afspraak met u, bij u thuis. Op dit moment werkt Voormekaar met een wachtlijst. Het kan dus zijn dat wij helaas niet meteen een afspraak met u kunnen maken, omdat we vragen van andere inwoners voor moeten laten gaan.

De professionals van Voormekaar geven informatie en advies, maar schakelen ook concrete hulp en ondersteuning in bij onder andere opgroeien en opvoeden, ondersteuning en begeleiding thuis, werk en inkomen, sociale contacten en vrije tijd, vrijwilligerswerk, eenzaamheid en mantelzorg.

Bij de inloopmomenten in Neede, Eibergen en Ruurlo is naast een medewerker van Voormekaar ook een contactpersoon van de gemeente aanwezig
Zoekt u een antwoord of hulp bij vragen en initiatieven bij u in de buurt? Dan kunt u terecht bij onze contactpersonen voor de kernen.

Bij de contactpersoon kunt u alles over en voor uw leefomgeving en woonplezier voorleggen en bespreken
De contactpersoon informeert u over ontwikkelingen in de gemeente, maakt u wegwijs in de wirwar van overheidsregels en is een vraagbaak voor alle inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen.

De contactpersoon kan u helpen met vragen als:

• Hoe kunt u in uw buurt of kern een bepaalde voorziening realiseren?
  • Aan welke regels moet u voldoen om een bedrijf te starten, uit te breiden of te verplaatsen?
  • Is er financiële ondersteuning mogelijk voor uw vereniging?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor u als u stopt met uw agrarisch bedrijf?

Daarnaast heeft de contactpersoon kennis over vragen over toeristische projecten of plattelandsvernieuwing.

Wanneer zijn de inloopmomenten?

De inloopmomenten worden georganiseerd door team Voormekaar en de contactpersoon die namens de gemeente uw aanspreekpunt is in de kern. In Neede, Eibergen en Ruurlo zijn zowel een medewerker van Voormekaar als de contactpersoon uit de kern aanwezig.

• Beltrum: iedere donderdag van 9.30 tot 11.00 uur in het Kulturhus
  • Borculo: iedere donderdag van 13.30 tot 15.30 uur aan de Beethovenstraat 1
  • Eibergen: iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Huve
  • Neede: iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in De Hofmaat
  • Ruurlo: iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek
  • Rekken: iedere laatste donderdag van de maand tussen 11.00 tot 12.30 uur in Den Hof

Wist u dat u heel gemakkelijk uw vraag voor zorg of ondersteuning online kunt stellen?
Naast de wekelijkse inloop in de verschillende kernen, kunt u uw vraag of verzoek voor ondersteuning ook online en 24 uur per dag aan Voormekaar stellen. Op een moment dat het u het beste uitkomt. Ga naar www.voormekaar.net en vul de vragenlijst in.