Laat je fiets niet stelen!

Bij het busstation in Neede worden regelmatig fietsen gestolen. De politie en de gemeente Berkelland willen deze vorm van criminaliteit terugdringen. Daarom konden inwoners deze maand bij fietsenhandelaar Cornelese gratis hun fiets laten graveren en registreren. De opkomst was geweldig, maar liefst 78 fietsers kwamen langs!

Gratis graveeractie bij fietsenhandelaar Cornelese was een succes

slot

Politieagent Joske Nolsen, fietsenmaker Peter Post, prijswinnaars Bart en Helma van der Neut en gemeentelijke toezichthouder Maarten Peters

Registreer je fiets en doe altijd aangifte

De fiets goed op slot zetten is hét middel om te zorgen dat hij niet gestolen wordt. Dat betekent: een ART-goedgekeurd kettingslot gebruiken en de fiets altijd vastzetten aan de fietsklem in de stalling. Omdat veel mensen dit niet doen, worden er toch fietsen gestolen. Dan is het belangrijk om aangifte te doen. De politie heeft namelijk steeds betere middelen om fietsen en fietsdieven op te sporen. Zo zetten ze regelmatig met veel succes lokfietsen in. Bij een aangifte is het belangrijk dat u het framenummer en/of het registratienummer van uw fiets weet.

Gratis graveren en registreren

Deze maand konden inwoners gratis hun fiets laten graveren en registreren bij fietsenhandelaar Cornelese. Ook werd een ART-goedgekeurd Axa-kettingslot verloot. Prijswinnaars waren Bart en Helma van der Neut.