Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

NL-Alert controlebericht op 3 juni

Maandag 3 juni 2019 om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvangt u het controlebericht op uw mobiel, dan weet u dat uw telefoon juist is ingesteld.

Bij een ramp bij u in de buurt, kan de overheid u via NL-Alert alarmeren en informeren. Op uw mobiel, maar ook op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro ziet u wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Ziet u een NL-Alert? Informeer en help de mensen om u heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Steeds meer mensen ontvangen NL-alert

Het vorige controlebericht dat op 3 december 2018 is verzonden, werd door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (74%). In december was NL-Alert voor het eerst te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro.

Instellen NL-alert

Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht is NL-Alert al ingesteld. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verzendt, kunt u checken of uw mobiel goed is ingesteld. Ontvangt u het controlebericht niet? Ga naar de instelhulp op nl-alert.nl en stel uw mobiel in.