Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Rolstoeltennis bij Smash Neede

Op maandagavond 27 mei 2019 is er vanaf 20.15 uur een thema-avond Speciale doelgroepen voor sportverenigingen bij HCR Prinsen in Haarlo. De organisatie ligt in handen van Sport Federatie Berkelland en is voorbereid door de werkgroep aangepast sporten. Iedereen is van harte welkom.

Drie meiden in een rolstoel en hun trainer

In de aanloop naar deze avond laten we enkele verenigingen aan het woord over hun aanbod aangepast sporten. Deze keer Bob Tetteroo, coördinator Afdeling Rolstoeltennis Smash Neede en ouder van 1 van de meiden.

Er was behoefte aan rolstoeltennis

Nadat de ouders van Daisy Tetteroo meerdere malen bij het bestuur hadden aangeklopt voor de mogelijkheden om te kunnen tennissen met haar lichamelijke beperking, besloot het bestuur de stoute schoenen aan te trekken en het te proberen. Dit traject heeft lange geduurd. Onbekend maakt onbemind! Hoe pakken we dat op, hoe zit het met de kosten, hoe denken de andere leden van de club erover etc.

Hoe heb je dat aangepakt?

Bob Tetteroo: “In een bestuursvergadering heb ik getracht aan te geven hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, voor iedereen. Ik ben direct gevraagd contactpersoon te worden voor de rolstoeltennis en sindsdien zijn we de kar aan het trekken! Dat bleek een schot in de roos en inmiddels tennissen er 3 jonge meiden bij de club. We hebben een heel enthousiaste tennistrainer die de licenties heeft om rolstoeltennis te mogen geven. Allemaal hebben ze een eigen rolstoel, maar omdat Smash Neede een Join the Club vereniging is geworden van de Esther Vergeer Foundation, hoeft dat geen vereiste te zijn. De Foundation haalt drempels weg en zorgt voor een sportrolstoel voor de deelnemers. Daarnaast biedt de Esther Vergeer Foundation allerlei activiteiten voor de kinderen aan. Bijvoorbeeld een jaarlijks tenniskamp, clinics bij het ABN Tennis toernooi in Rotterdam enzovoorts.”

Zijn er nog ‘drempels’ bij Smash Neede?

Bob: “Echte drempels ervaren we bij Smash Neede niet meer. We zijn een volwaardig onderdeel van de club en doen mee met allerlei activiteiten die er georganiseerd worden. En dat laatste is van belang om het onderdeel rolstoeltennis binnen een vereniging te laten slagen. Het is een verrijking voor de club. Allemaal samen aan het sporten, hoe mooi kan het zijn.”

Waar kunnen mensen zich aanmelden?

Bob: “Wil je meedoen of ken je iemand met een lichamelijke beperking, die mee zou willen doen? Neem dan contact op met Bob Tetteroo via 06-81695185 en doe geheel vrijblijvend een paar keer mee! Je hoeft niet rolstoelgebonden te zijn! Naast het reguliere aanbod is het goed om als vereniging open te staan voor nieuwe doelgroepen, het levert je naast nieuwe leden zoveel goodwill op.”

Thema-avond

Op maandagavond 27 mei 2019 vanaf 20.15 uur is er de thema-avond Speciale doelgroepen bij HCR Prinsen in Haarlo. Interesse? Geef je op via john@sportfederatieberkelland.nl of bel 0545 - 476 727.