Vrijwilliger in het zonnetje

Dinsdagavond 30 april 2019 stapte wethouder Marijke van Haaren met een bos bloemen en heerlijke taart het kerkgebouw Instuif in Borculo binnen. Niemand minder dan Bertus Hesselink werd dit keer in het zonnetje gezet. “Ik doe dit allemaal niet alleen,” vertelt een zichtbaar trotse en verraste Bertus.

Dhr. Hesselink met bloemen en de wethouder met een taart

Wethouder Marijke van Haaren en Bertus en Aafke Hesselink

Melkveehouder en ook nog vrijwilliger

“Ik heb samen met mijn zoon en vrouw een melkveebedrijf en daarnaast doe ik vrijwilligerswerk.” Bertus is voorzitter van Stichting Vrijwillige Kavelruil, voorzitter van de Kerkraad Protestantse Gemeente de Wijngaard, voorzitter van Stichting Marke Haarloseveld Olden Eibergen en omstreken en lid van de commissie Leader vanuit de gemeente Berkelland. “Ik ben net gestopt met het commissiewerk van de energiecorporatie Berkelland.” “Deze man heeft wel zo’n groot vrijwilligers hart, dat is heel bewonderingswaardig”, aldus de wethouder. Op dezelfde dag 6 jaar geleden, toen Koningin Beatrix voor de laatste keer haar verjaardag vierde, werd Bertus ook al verrast. “Dat lintje had hij toen ook al meer dan verdiend.”

Een volhouder!

“Ik ben zeer geëerd dat ik in het zonnetje ben gezet.” Maar toch neemt Bertus ook even de moeite om iedereen te bedanken die hem daarbij helpt. In de eerste plaats zijn gezin en daarna alle andere vrijwilligers. “Ik had vroeger een leermeester en die gaf aan dat er meerdere wegen leiden naar een oplossing. Linksom, rechtsom of zelfs middendoor.” Die visie heeft hij vastgehouden. “Ik luister naar de mensen en probeer samen tot oplossingen te komen en te verbinden.”
Vrijwilliger zijn is voor Bertus de normaalste zaak van de wereld. “Het geeft mij voldoening. Een warme handdruk en blije mensen is voor mij genoeg om dit nog heel lang te blijven doen, dat is mijn drijfveer!”

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort bij uw vrijwilliger aan de deur.

Vacatures vrijwilligers

Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net .

Logo voormekaar