Zomertoer zoekt vrijwilligers

Over een aantal weken is het zomervakantie! Veel gezinnen gaan er op uit, binnen Nederland of verder weg. Helaas is dat niet weggelegd voor alle kinderen en jongeren in Berkelland. Daarom organiseren we ook dit jaar weer Zomertoer Berkelland! Samen met inwoners en ondernemers hebben we een zomerprogramma opgezet voor deze groep jonge inwoners. Helpt u een handje mee?

Kinderen voetballen op opblaasbaar veldje

In samenwerking met een aantal inwoners, verschillende organisaties, Voormekaar en Jongerenwerk is vorig jaar het idee ontstaan om in de zomervakantie in elke (grote) kern leuke activiteiten te organiseren voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Ook dit jaar is er weer van alles te doen: van sport- en spelactiviteiten tot een knutselmiddag. Ook voor jongeren staan er verschillende activiteiten op het programma bij Jimmy’s in Borculo en Neede.

We zijn heel trots dat het weer gelukt is om voor Zomertoer Berkelland een leuk en gevarieerd programma samen te stellen. Op dit moment zetten we de laatste puntjes op de i. Uiteraard hoort en leest u binnenkort meer!

er worden kleurplaten beschilderd

Interesse of aanmelden als vrijwilliger?

Voor de ondersteuning bij de activiteiten zoeken we vrijwilligers voor onze vrijwilligerspool, die (op afroep) een of meerdere middagen willen helpen.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Nicole van Vonno, jongerenwerker van de gemeente Berkelland via N.vanvonno@gemeenteberkelland.nl of 06 - 4176 9769.

Voor dit vrijwilligerswerk moet u een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen bij de gemeente. Uiteraard krijgt u deze kosten vergoed.

Zomerprogramma voor kinderen en jongeren

• In elke (grote) kern organiseren wij wekelijks een of meerdere activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten zijn aanvullend op activiteiten die al door andere organisaties in die week worden georganiseerd.
  • Organisaties die tot nu toe meedoen zijn onder andere Sport Federatie Berkelland, Beweeg Wijs, de Bibliotheek, Muziek- en Kunstwijs, Wijkgebouw De Koppel, Scouting Borculo en Neede, VV Ruurlo, Ultimate adventures, Optisport en de Cactus oase.
  • Er hebben zich al verschillende inwoners aangemeld om mee te denken en mee te helpen om dit speciale zomerprogramma tot een succes te maken!

Meer informatie over de activiteiten, data en tijdstippen volgt binnenkort.

Logo Zomertoer