Landelijke subsidie maakt meedoen aan Achterhoekse Bespaaractie nog gunstiger

In Berkelland loopt de Achterhoekse Bespaaractie. Inwoners die zich hiervoor aanmelden, krijgen een adviseur thuis. Deze adviseur loopt het hele huis na, wat valt er nog aan winst te behalen op het gebied van isolatiemaatregelen?

bespaaractie

Wat er gebeurt na aanmelding

Al bijna 1.000 inwoners van de Achterhoek hebben zich aangemeld voor een adviesgesprek van de Achterhoekse Bespaaractie. Inwoners die zich aanmelden, krijgen een adviseur thuis. Deze adviseur loopt het hele huis na: wat valt er nog aan winst te behalen op het gebied van isolatiemaatregelen? Uit het persoonlijke gesprek volgt een overzicht van mogelijke maatregelen met offertes voor isolatieglas, dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Voor het adviesgesprek wordt een eigen bijdrage van € 20 in rekening gebracht.

Samen besparen is voordeliger

Met dit isolatiecollectief bespaart men niet alleen direct op de maandelijkse energiekosten, de woning wordt er ook comfortabeler van en stijgt door de isolatiemaatregelen in waarde. Veel huizen van voor 1980 zijn bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd, waardoor er met name in de wintermaanden veel warmte onnodig uit huis verdwijnt. Isoleren is daarom een goed idee. Ook dragen deelnemers zo hun steentje bij aan het milieu. De Achterhoekse Bespaaractie is een initiatief van het Energieloket van de gemeente, dat wordt uitgevoerd door Agem.

Nu is een gunstige tijd

Het isoleren van een woning is nu extra gunstig. Niet alleen vanwege het aanbod tijdens de collectieve actie, er is sinds 2 september ook nog eens een landelijke isolatiesubsidie beschikbaar (de SEEH). Hiermee kan ongeveer 20% van de kosten worden vergoed. Natuurlijk gelden voor deze subsidie wel een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie over deze landelijke isolatiesubsidie op www.achterhoeksebespaaractie.nl.

Meld u vrijblijvend aan

Inwoners van de gemeente Berkelland kunnen zich nu nog aanmelden via www.achterhoeksebespaaractie.nl/berkelland. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Energieloket via 0314 - 820 360 of mail naar vragen@achterhoeksebespaaractie.nl.