Naoberfonds honoreert eerste burgerinitiatieven

De adviescommissie heeft 3 initiatieven voorgedragen met een positief advies. Helemaal Groen voor een schone natuur, zitbankjes In Rekken voor meer sociale ontmoeting en een educatieproject van de Synagoge Borculo voor bewustwording en verdraagzaamheid. Dat zijn de eerste 3 gehonoreerde initiatieven van het Berkellands Naoberfonds. In totaal is een bedrag van € 9.733 toegekend.

naoberfonds

De adviescommissie, bestaande uit Kees Koolschijn en Anouk Meerbeek uit Ruurlo, Han ten Brinke uit Neede, Jo Kloosters uit Borculo en Raph Schouten uit Eibergen heeft bij het college van burgemeester en wethouders de eerste 3 initiatieven voorgedragen met een positief advies. Het college heeft het advies overgenomen.

Ideeën persoonlijk toegelicht aan adviescommissie

Alle 3 indieners van de gehonoreerde initiatieven maakten gebruik van de gelegenheid hun idee persoonlijk toe te lichten aan de adviescommissie. De passie en betrokkenheid om de eigen omgeving nog mooier en beter te willen maken was voelbaar.

Initiatieven van:

Jaap de Boer

Helemaal Groen zet zich via een speciale app op de telefoon en computer in om tijdens het wandelen zwerfafval op te ruimen. Individueel of samen verantwoordelijkheid nemen voor een schone berm maakt Berkelland nòg mooier. Bijdrage € 5.000.

Hillie van de Peppel en Edith Harmsen

In Rekken gaan 4 zitbankjes op centrale plekken meer sociale samenhang creëren. Mede door een buurtapp op de telefoon worden er bovendien ontmoetingen geregeld. Bijdrage € 1.733.

Synagoge Borculo

De Synagoge Borculo gaat met nieuwe educatieprojecten bijdragen aan bewustwording en verdraagzaamheid. Die zijn vooral gericht op de jongere generatie in Berkelland. Bijdrage € 3.000.

Wethouder Anjo Bosman: ‘’Doel is om samen zorg te dragen voor een Berkelland waarin het optimaal prettig leven en wonen is. Dat dit onder de Berkellanders leeft, blijkt uit het grote enthousiasme voor het speciaal ingerichte spreekuur in de kantine van het gemeentehuis. In de eerste 6 weken zijn er al 32 ideeën ingebracht.”

Elke vrijdag inloopspreekuur

Elke vrijdagochtend kunnen inwoners op het speciale spreekuur terecht in de kantine van het gemeentehuis in Borculo. Tussen 9.00 en 12.00 uur wordt daar door de ideeëndokter Johan Godschalk persoonlijk advies en ondersteuning geboden bij de realisatie van het idee. Het Berkellands Naoberfonds is ingesteld voor de komende 4 jaar met een budget van € 100.000 per jaar.