Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Achterhoekse Archeologiedag

Op 8 november 2019 organiseert de Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) de Achterhoekse Archeologiedag bij Erve Kots, Eimersweg 4 in Lievelde. Het wordt een boeiende en afwisselende dag met als centrale thema de archeologie van de Achterhoek. Om 9.30 uur begint het ochtendprogramma, met een lunch van 12.45 tot 13.30 uur. Het middaggedeelte start om 13.30 uur en eindigt om 16.20 uur met een borrel. De entree is gratis. Wel graag vooraf aanmelden.

Logo archeologiedag

Programma

‘s Ochtends worden er lezingen gegeven over verschillende archeologische onderzoeken en opgravingen in de regio. Het programma is te vinden op www.odachterhoek.nl. ‘s Middags kunt u zelf met archeologie aan de slag tijdens de verschillende workshops die er gegeven worden. De dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in archeologie of meer wil weten over de archeologie in de Achterhoek.

Graag vooraf aanmelden

De entree is gratis. Wel vragen we u om u vooraf aan te melden, door een mail te sturen naar archeologie@odachterhoek.nl. Geef daarbij aan of u de hele dag of alleen de ochtend of middag komt. Ook willen we graag weten of u deelneemt aan de lunch en aan welke workshops u deel wilt nemen (graag 3 voorkeuren aangeven).

Speciaal voor de amateur archeologen

Iedereen die een archeologische vondst heeft waar hij/zij meer over wil weten, kan deze meenemen om te laten bekijken door de aanwezige archeologen. Heeft u een heel mooie en/of bijzondere archeologische vondst uit de Achterhoek, dan kunt u deze inbrengen voor de verkiezing van de amateur topvondst. Stuur in dat geval bij uw aanmelding voor de dag, ook een foto en informatie mee over de vondst, zoals de vindplaats.