Maand van de opvoeding: gratis activiteiten

Oktober is de Maand van de Opvoeding. U kunt deze maand meedoen aan allerlei activiteiten rond opvoeden en opgroeien. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl. De wethouders Jeugd van de gemeenten Aalten, Berkelland, OostGelre en Winterswijk geven de volgende agendatips!

Marijke van Haaren bij posten 'De Maand van de Opvoeding'

Wethouder Marijke van Haaren geeft als tip om naar de kindervoorstelling van PeerTOFtheater te gaan.

Oudervoorstelling Stinkende best, 10 oktober in Bredevoort

Elvira Schepers-Janssen, wethouder van de gemeente Winterswijk: “Als moeder van twee met een drukke, maar geweldige baan kan ook bij mij weleens de twijfel toeslaan: doe ik het allemaal wel goed? De voorstelling Stinkende Best van PeerTofTheater gaat daar over. Het belooft een grappige en herkenbare avond voor ouders te worden!”

Help! Mijn kind is online, 8 oktober in Winterswijk

Hans te Lindert, wethouder van de gemeente Aalten: “Als vader van 3 weet ik dat online media niet meer weg te denken zijn in de leefwereld van mijn kinderen. Toch gaat het mij soms ook wel snel: wat zijn dan al die media en hoe werken ze? En hoe kan ik met mijn kinderen afspraken maken over bijvoorbeeld ‘schermtijd’ en hun ‘onlinegedrag’? Op 8 oktober vertelt Laurens Veltman er alles over.”

Theaterlezing het Puberbrein, 17 oktober in Groenlo

Jos Hoenderboom, wethouder van de gemeente OostGelre: “Wat veranderen kinderen als ze naar de middelbare school gaan. Ineens zijn het tieners met een agenda. Het is natuurlijk mooi dat je ziet hoe ze steeds meer een eigen leven leiden, maar het kan je soms ook veel energie kosten: waarom doen ze nu niet wat je ze vraagt? Aletta Smits geeft deze maand een lezing over het puberbrein en pubergedrag. Met humor horen wij ouders waarom pubers doen wat zij doen.”

Kindervoorstelling Openluchttoilet, 22 oktober in Aalten

Marijke van Haaren, wethouder van de gemeente Berkelland: ”In de Herfstvakantie ga ik graag iets leuks doen met mijn kleinkinderen. Dat is voor mij qualitytime waar ik volop van geniet. Tijdens de Maand van de Opvoeding kunnen kinderen ook samen met hun ouders naar de grappige en muzikale voorstelling van PeerTofTheater. Ik zeg: doen!”

Kies uit het uitgebreide programma en meld u aan

Op www.preventieplatformjeugd.nl is het uitgebreide programma van de Maand van de Opvoeding te vinden. Via deze website kunt u zich aanmelden voor de verschillende activiteiten.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien. Kijk op de website voor het actuele aanbod!