Nieuwe contracten hulpmiddelen

Inwoners van de gemeenten Berkelland, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre, Montferland en Winterswijk kunnen vanaf 1 november 2019 voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij 2 nieuwe leveranciers: Hulpmiddelencentrum en Kersten.

Inwoners die na 1 november 2019 voor het eerst een hulpmiddel van hun gemeente in bruikleen krijgen, kunnen voor 1 van de 2 leveranciers kiezen. Inwoners die vóór 1 november al gebruik maakten van hulpmiddelen, krijgen binnenkort een brief van de nieuwe leverancier.

Afspraken voor 4 jaar

In de nieuwe contracten is geregeld dat inwoners en huishoudens met meerdere hulpmiddelen te maken krijgen met 1 leverancier. De afspraken met de 2 leveranciers voor levering, service en onderhoud van hulpmiddelen gelden voor de komende 4 jaar.