Tweede editie BFF groot succes

Op zaterdag 12 oktober vond de tweede editie van het Berkelland Friends Festival plaats. Dit is een klein multicultureel festival. Het festival werd erg goed bezocht.

Uitwisseling van culturen

De middag werd geopend door burgemeester Joost van Oostrum, die in zijn openingswoord benadrukte hoe belangrijk en leuk het is om kennis te maken met verschillende culturen: “Als we samen dansen en samen eten, zorgen we voor verbroedering. Dat is de basis van vriendschap.”

Indrukwekkend reisverhaal

De jonge Eritrese vluchteling Kibrom vertelde het indrukwekkende reisverhaal van zijn vlucht van Eritrea naar Nederland. Tijdens zijn reis is hem niets bespaard gebleven: mensensmokkelaars, een gevangenenkamp en een gevaarlijke overtocht over de Middellandse Zee. Inmiddels woont hij in Ruurlo en is het zijn droom om een eigen bedrijf in de bouw te beginnen en zijn familie naar Nederland te halen.

Allerlei activiteiten

Daarna konden de bezoekers hun kennis testen met een quiz over het Midden-Oosten, was er een kindervoorstelling, een optreden van drumband Klein Begin uit Borculo en een modeshow van Koerdische en Eritrese kleding. Ook werd er op traditionele manier Eritrese koffie geschonken. En bezoekers konden hun haren laten vlechten en henna laten zetten.

Wilt u maatje worden?

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die statushouders een warm welkom willen geven in de gemeente. Vindt u het leuk om kennis te maken met andere culturen en, samen met professionals, mensen wegwijs te maken in de gemeente? Neem dan contact op met Marieke Heusinkveld, contactpersoon vluchtelingen, via 0545 - 250 250.

Bijgaande foto’s zijn van Sozyar Wali

bff