Week van de Veiligheid

Van 7 tot en met 13 oktober 2019 is de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie het moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen. De gemeente Berkelland draagt hieraan bij door uiteenlopende activiteiten voor inwoners te organiseren. Een ‘witte voetjes actie’ en het gratis laten graveren van je fiets zijn voorbeelden van deze activiteiten.

Logo Week van de veiligheid

Witte voetjes actie

Een witte voetjes actie is een actie waarbij BOA’s van de gemeente en politieagenten onaangekondigd woningen bezoeken. Ze kijken of er makkelijk in kan worden gebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren, ramen of bergingen van woningen open staan of niet zijn afgesloten. In dat geval laten ze een 'wit voetje' achter: een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: ‘Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn’. Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping. De flyer bevat naast een waarschuwing ook preventietips.

Soms doen ook beveiligings- en handhavingsstudenten mee met de actie, op voorwaarde dat ze met een hesje herkenbaar zijn.

Fietsgraveeractie Eibergen

Op dinsdag 8 oktober, van 08.30 tot 13.30 uur, is er een gratis fietsgraveeractie bij Profile Bleumink te Eibergen. Daarnaast maakt u bij deelname kans op een goedgekeurd AXA-kettingslot ter waarde van € 42,95.

De gemeente Berkelland, politie en Profile Bleumink organiseren deze actie om fietsen sneller te kunnen traceren in het geval van diefstal. Het nummer komt terecht in een landelijke database. Zo kan de politie de fiets sneller teruggeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

Zet uw fiets altijd goed op slot en geef fietsendieven geen kans

Gebruik altijd twee sloten met een ART2 keurmerk:

• Het standaard fietsslot gaat door het achterwiel.
  • Het kettingslot gaat door het voorwiel en maak deze vast aan een zwaar object.