De Maand van de Opvoeding komt er aan!

Gratis naar theater, lezingen en presentaties

Samen met de gemeente Berkelland organiseert het Preventie Platform Jeugd in oktober allerlei activiteiten rond opvoeden en opgroeien. Elke week is er wel iets te doen, dichtbij huis. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl.

maand

Gezond slapen 2 oktober (Neede) of 4 oktober (Aalten)

Ouders willen niets liever dan dat hun zoon of dochter lekker slaapt en vooral ‘s nachts. Dat is gezond voor de algehele ontwikkeling van baby’s, peuters, kleuters, maar ook voor oudere kinderen en jongeren.
Slaap heeft dus veel voordelen. Maar hoe ontwikkel je een goede slaaproutine voor je kind? Tijdens deze avond hoor en leer je alles over slaap en krijg je handige slaaptips waarmee je thuis gelijk mee aan de slag kunt.

Vier het falen: positieve mindset ! 1 oktober (Winterswijk) of 3 oktober (Lichtenvoorde)

Mindset betekent letterlijk 'manier van denken'. Het is de overtuiging van kinderen (en volwassenen) over hun eigen kunnen. Je manier van denken staat niet vast, maar is veranderbaar. Zoek je als ouder/opvoeder manieren om je kind te leren dat je fouten mag maken? Omdat je daar juist van leert? Dan is deze avond interessant voor jou!

HELP! Mijn kind is Online 8 oktober (Winterswijk)

Kinderen leven in een digitale wereld vol mogelijkheden, maar kunnen zichzelf hier ook gemakkelijk in verliezen. Wat maakt games en social media nou zo aantrekkelijk en hoe leer je ze hiermee omgaan? Wat zijn de gevaren en hoe bescherm je ze hiertegen? Waarom is het als ouder zo lastig ze te bereiken en hoe kom je er toch over in contact? Hoe stel je regels die écht werken? Op deze avond hoor je waarom het vaak gaat zoals het gaat en krijg je handvatten hoe het tóch anders kan.

Peer tof theater: “Stinkende best” oudervoorstelling 10 oktober (Bredevoort)

Stinkende Best is een grappige, interactieve en muzikale oudervoorstelling over de balans tussen jezelf verliezen en jezelf vinden in het drukke leven van 'De moeder de vrouw'.

Twee moeders die elke dag weer schipperen tussen werk en gezin, tussen sociaal netwerk en verantwoord eten. En oh ja, die fijne partner is er ook nog!

Kies uit het uitgebreide programma en meld u aan

Op www.preventieplatformjeugd.nl is het uitgebreide programma van de Maand van de Opvoeding te vinden. Via deze website kunt u zich aanmelden voor de verschillende activiteiten.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien. Kijk op de website voor het actuele aanbod!