Een mooiere buurt?

Woont u in het gebied Neede, Rietmolen of Noordijk? En wilt u mee denken of werken aan een mooiere buurt? Of bent u nieuwsgierig naar wat er leeft in uw omgeving? Kom dan op 25 september 2019 naar de bijeenkomst ‘Samen werken aan de buurt’.

mensen werken met grote bakken met lego

Op woensdag 25 september is de bijeenkomst ‘Samen werken aan de buurt’ voor alle inwoners van Neede, Rietmolen, Noordijk en buitengebied. De bijeenkomst start om 20.00 uur. Locatie is De Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 Neede. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur.

Samen in Berkelland is: samenspel met inwoners en gemeente

Bewoners krijgen ruimte en vertrouwen om zelf zaken op te pakken en met elkaar te regelen. Ook wil de gemeente beter aansluiten bij wat er leeft bij inwoners. Zodat problemen sneller en beter worden aangepakt. Zo werken we samen aan een nog mooier Berkelland.

Naoberfonds

Logo naoberfonds

Het Naoberfonds is een mooie manier voor bewoners om ideeën voor de buurt te realiseren.

Er is sinds 1 september een budget voor goede plannen en er is begeleiding om prille plannen beter te maken. De ideeëndokter houdt elke vrijdag spreekuur van 9.00 - 12.00 uur in het gemeentehuis. Op 25 september hoort u hoe u hier gebruik van kan maken en hoe dit werkt.

Informatie delen

We willen ook graag informatie met u delen over wat bewoners volgens diverse peilingen belangrijk vinden in hun dorp of buurt. We laten de gegevens voor uw gebied zien. Herkent u deze of heeft u nog aanvullingen hierop?

Er zijn veel gegevens bekend over de buurten en kernen. Wat zegt dit over uw buurt? We kunnen dit als handvat gebruiken om in gesprek te gaan over wat er nodig is in uw buurt. Hoe kunt u nu of in de toekomst prettig wonen en leven in de buurt? Dit kan bijvoorbeeld over verkeer gaan, over ontmoeten, de openbare ruimte, duurzaamheid of over een ander onderwerp.

U bent van harte welkom 25 september in De Olde Mölle

Wij nodigen u van harte uit om erbij te zijn. Het adres is Diepenheimseweg 21 in Neede. De avond is bedoeld voor alle inwoners en organisaties van Neede, Rietmolen, Noordijk en het buitengebied van Neede. Voor de gebieden Borculo, Ruurlo en Eibergen worden aparte avonden gehouden.