Ervaar dementie

De gemeente Berkelland organiseert in samenwerking met Into D’mentia een activiteit speciaal voor inwoners die zorgen voor iemand met dementie. Met behulp van een Virtual Reality Dementiebril kunnen zij ervaren hoe mensen met dementie dagelijkse situaties beleven en hoe de omgeving op ze reageert.

vrouw met vr-bril op

Dit kan helpen in het beter begrijpen van iemand die dementie heeft en wat er allemaal in zijn/haar hoofd omgaat.

Wanneer en waar kunt u gebruik maken van de Virtual Reality Dementiebril?

Op dinsdag 17 september ’s morgens in Ruurlo in de bibliotheek (Dorpsstraat 74) en ’s middags in Borculo in de bibliotheek (Hoflaan 5). Daarnaast op donderdag 19 september ’s morgens in Neede bij Jimmy’s (Bergstraat 10) en ’s middags in Eibergen in de bibliotheek (Grotestraat 58).

Aanmelden vooraf is nodig

U kunt zich aanmelden bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Berkelland via 0545-250 250. In overleg wordt een afspraak gemaakt voor een geschikt tijdstip. Een medewerker van Voormekaar en een zorgprofessional zijn aanwezig om eventuele vragen op het gebied van ondersteuning te beantwoorden. Het duurt in totaal ongeveer 40 minuten.

Wereld Alzheimer Dag 2019: week vol activiteiten in Berkelland

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. In Berkelland zijn er rond deze datum verschillende activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Meer informatie hierover vindt u op www.gemeenteberkelland.nl/dementie