Klein Chemisch Afval

Klein Chemisch Afval (KCA) is schadelijk voor het milieu en hoort daarom niet bij het reguliere afval. Het KCA wordt 4x per jaar opgehaald door de chemokar. Op uw afvalkalender of afvalapp ziet u wanneer. Woont u in het buitengebied? Dan moet u uw klein chemisch afval vooraf aanmelden. Dat kan via kcainzameling@remondis.nl of 0544 - 395 555.

Het KCA moet worden aangeboden in de blauwe box

Let op: Het KCA moet worden aangeboden in de blauwe box. Er mag dus geen afval los worden aangeboden of naast de box worden gezet.

Heeft u geen blauwe box? U kunt deze gratis aanvragen bij de gemeente via 0545 - 250 250.

Wat is klein chemisch afval?

• Batterijen, spaarlampen, tl-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen en brandblussers
  • Kwikthermometers, injectienaalden, medicijnen
  • Verf, lak, terpentine, kwastreiniger, kwikschakelaars
  • Fotofixeer, ontwikkelaar, salpeterzuur, zwavelzuur, zoutzuur
  • Accu´s
  • Afgewerkte olie, mits dit in jerrycans zit

Frituurvet en klein wit- en bruingoed (alle elektra die in een boodschappentas past) kunt u ook gratis met de chemokar meegeven.

Wat valt NIET onder klein chemisch afval?

Lege spuitbussen, lege verfblikken en verfblikken met uitgeharde verf horen thuis in de grijze container.

Kijk voor meer afvalscheidingstips ook op www.afvalscheidingswijzer.nl of kijk op de afvalapp van de gemeente Berkelland.