St.Willibrordusschool te koop

De gemeente Berkelland biedt de voormalige St. Willibrordusschool in Ruurlo te koop aan. De locatie wordt aangeboden via een openbare inschrijving. Belangstellenden worden in de gelegenheid gesteld tot uiterlijk 31 december 2019, 12.00 uur een bieding uit te brengen. Geïnteresseerden kunnen alle verkoopinformatie over het object opvragen via een digitaal ingerichte dataroom.

St. Willibrordusschool van de voorkant

De locatie

De voormalige St. Willibrordusschool is gelegen aan de Stationsstraat in Ruurlo. Op het terrein bevindt zich het hoofdgebouw met enkele bijgebouwen, waaronder een fietsenberging en een noodlokaal. Het terrein is in totaal 3.123 m2 groot.

Gebruik

De gemeente stelt potentiële gegadigden in de gelegenheid een bieding uit te brengen, met daarbij een goed gedocumenteerd plan voor het toekomstig gebruik van de St. Willibrordusschool. De gemeente stelt op voorhand geen eisen ten aanzien van het behoud van het schoolgebouw. Een plan voor behoud van (een gedeelte van) het gebouw kan een optie zijn maar is geen voorwaarde. Er gelden geen beperkingen vooraf, slechts enkele specifieke gebruiksvormen zijn in het bidbook uitgesloten.

Bestemmingsplan

Het object is gelegen binnen het geldende bestemmingsplan “Ruurlo, woongebieden 2011” met bestemming ‘maatschappelijke doeleinden’ en functieaanduiding ‘onderwijs’.

De gemeente Berkelland toont zich met een inspanningsverplichting bereid het bestemmingsplan te verruimen. Mogelijke andere gebruiksvormen kunnen zijn: maatschappelijke voorzieningen, culturele activiteiten, gezondheidszorg, lichte bedrijvigheid, ondersteunende horeca (dus geen zelfstandige horeca) en woondoeleinden.

Ten aanzien van woondoeleinden is de locatie opgenomen in de Structuurvisie Wonen Ruurlo 2017-2025 met de omschrijving dat er mogelijk 3 woningen kunnen worden toegevoegd.

Voor de functies die niet binnen het bestemmingsplan passen moet een zorgvuldige afweging worden gemaakt en vervolgens kan eventueel een afwijkingsprocedure of een procedure tot herziening van het bestemmingsplan worden gevolgd.

Bezichtigingen

De locatie is voor geïnteresseerden te bezichtigen op vrijdag 11 oktober 2019 van 15.00 – 16.30 uur en op vrijdag 18 oktober 2019 van 15.00-16.30 uur, uitsluitend na aanmelding bij Thoma Post Bedrijfsmakelaars te Lochem, via e-mail:  lochembog@thomapost.nl.

De inschrijving

De gemeente Berkelland stelt zich op het standpunt dat niet alleen de opbrengst doorslaggevend zal zijn voor de uiteindelijke gunning. Ook de ruimtelijke kwaliteit van het plan voor het toekomstig gebruik en het algemeen nut/belang dat met het plan gemoeid is, speelt een rol.

Om alle geïnteresseerden een gelijke kans te geven, dienen belangstellenden vóór 31 december 2019, 12:00 uur, een onvoorwaardelijk bod uit te brengen dat is voorzien van een uitgewerkt plan voor het toekomstig gebruik. Dit document dient schriftelijk en aangetekend verstuurd te worden aan Berkelstede Notarissen, Postbus 88, 7270 AB  Borculo.

Meer informatie

Uitgebreide documentatie, kan per e-mail worden opgevraagd bij: connykolkman@thomapost.nl. Nadere informatie: Thoma Post Bedrijfsmakelaars, Prins Bernhardweg 7, 7241 DH Lochem. Telefoon 0573 – 222 450. Contactpersoon: de heer J. Boers.