Beweging in deze tijd

Kinderen in de basisschoolleeftijd mogen straks weer trainen in de buitenlucht, maar voor een hele grote groep inwoners blijft het de komende tijd nog steeds een uitdaging om thuis in beweging te blijven. Bezoek dan eens de website Berkellandwijzer.nl.

Logo Berkellandwijzer. nl

Op www.berkellandwijzer.nl vindt u een speciale pagina met tips, alternatieven en initiatieven in coronatijd. In BerkelBericht lichten wij elke keer een aantal van die initiatieven uit. Deze keer: praktische beweegtips voor in en om het huis.

Workout of the day

Sport Federatie Berkelland heeft elke dag een ‘workout of the day’ iedereen kan hieraan meedoen. Ga naar Facebook: sportfederatieberkelland. Daaronder staan de ‘Hoogtepunten’ met ‘WOD dag’.
Ook is er een boekje gemaakt met beweegtips voor volwassenen en senioren. U kunt het boekje vinden op www.sportfederatieberkelland.nl of bel naar Nienke Maas op tel. 06 22 05 65 82. De Sport Federatie denkt graag met u mee hoe u toch uw dagelijkse portie beweging kunt krijgen. Neem contact op met John Willemsen, tel. 06 23 67 09 00.

Ommetje app

Wandelen is altijd een goede manier van in beweging blijven. En zo’n ommetje maken is niet alleen goed voor de spieren, maar ook voor de hersenen. De Hersenstichting heeft een speciale app ontwikkeld zodat je in deze tijd toch nog ‘virtueel’ samen kunt wandelen. Download met vrienden de Ommetje-app op de mobiele telefoon en ga online een wandelcompetitie aan. Zo motiveer je elkaar om dagelijks die frisse neus te halen.

Als bewegen moeilijker gaat

Voor minder mobiele ouderen en mensen met een beperking wordt op het YouTube Kanaal van Moofie elke dag een workout geplaatst. Voor inwoners met dementie is het ook belangrijk om in beweging te blijven. Het Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft een speciale beweeggids ontwikkeld. Kijk op www.kenniscentrumsportenbewegen.nl en kies voor ‘dementie’.

Bewegen op televisie of online

Olga Commandeur is elke ochtend uw trouwe steun en toeverlaat als het gaat om bewegen voor de televisie. Elke werkdag kunt u meedoen om 9.20 uur op NPO 1. Op de website cchttp://www.maxvandaag.nlvindt u bovendien trainingsschema’s.
Studenten Fysiotherapie van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen bieden via het internationale online platform QuaranTrain video’s met beweegoefeningen voor thuis. Zo vindt u op www.quarantrain.org video’s met dans, trainingen met huisgenoten en oefeningen voor in de huiskamer.

Praktische tips

  • Grasmaaien, onkruid wieden, plantjes planten: buiten is altijd wel iets te doen en goed om in beweging te blijven.
  • Maak seizoenfoto's: ga op zoek naar vogelnestjes, kikkerdril, bloemen, spinnenwebben of insecten en zet ze op de foto.
  • Het huishouden doen is een prima manier om in beweging te blijven. Van ramen zemen tot stofzuigen; het huis op orde houden kost aardig wat energie.

Overzicht op Berkellandwijzer.nl

Naast deze alternatieven en initiatieven vindt u op www.berkellandwijzer.nl veel meer praktische tips in coronatijd. Mist u informatie? Laat het ons weten, dan vullen wij het overzicht aan. Stuur een e-mail naar berkellandwijzer@gemeenteberkelland.nl.