Dorpshuis van het jaar 2020: Aanmelden kan tot 1 juni

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? Voor het vierde jaar op rij wordt hét Dorpshuis van het Jaar gezocht. Net als in voorgaande jaren zullen in 2020 6 dorpshuizen strijden om deze prestigieuze titel. Aanmelden kan via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

dorpshuus

6 finalisten krijgen € 750,-

Omroep Gelderland doet wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de 6 finalisten. Tijdens 7 afleveringen, die in het najaar van 2020 worden uitgezonden, gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. De 6 finalisten krijgen allemaal € 750,-. Het winnende dorpshuis krijgt daarbovenop nog € 2.500,- én de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2020’. 

Aanmelding kan tot 1 juni 

Alle dorpshuizen in Gelderland kunnen zich tot 1 juni aanmelden voor de verkiezing. Een deskundige jury zal de aanmeldingen behandelen en 6 finalisten kiezen. De wedstrijd mag dan Dorpshuis van het Jaar heten, maar alle ontmoetingsplekken in Gelderland - zowel in stad als in dorp - kunnen zich aanmelden. Aanmelden kan gemakkelijk via www.dorpshuisvanhetjaar.nl/aanmelden. 

Samendoen en toegankelijkheid

Voor de verkiezing wordt gezocht naar dé plek in een dorp of wijk in Gelderland waar mensen elkaar ontmoeten. Een plek voor en door inwoners. Ook dit jaar zijn er hoofdthema’s waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo staat het thema ‘samendoen’ centraal in 2020. Dit kan over van alles gaan. Over verbindingen tussen jong en oud of verbindingen met minderheden. Elke manier van verbinden die vernieuwend is, kan een aanknopingspunt zijn om de interesse van de jury te wekken. Daarnaast wordt in 2020 ook de toegankelijkheid van een dorpshuis voor mensen met een beperking meegenomen in de beoordeling. Bij een beperking kan het gaan om een fysieke, mentale, intellectuele of zintuigelijke beperking. 
De verkiezing Dorpshuis van het Jaar 2020 wordt mogelijk gemaakt door De Leefbaarheidsalliantie Gelderland, provincie Gelderland en Omroep Gelderland.