Energiecoaches gezocht (vrijwilliger)

Vindt u het leuk om tips te geven voor een beter milieu én voor een lagere energierekening voor bewoners van huur- en koopwoningen in de Achterhoek? En hebt u wat tijd en energie als vrijwilliger over? Dan zoeken wij u!

Vrouw steekt groen blad voor zich uit

Wat gaat u doen?

U bent namens de Achterhoekse gemeenten en Agem de ambassadeur van de energietransitie in de Achterhoek. Dit kan bij mensen thuis, bij buurtbijeenkomsten of op beurzen. U informeert bewoners over kleine maatregelen in de woning en/of gedragsverandering. Vaak is er in de huidige situatie al veel ruimte om te besparen.

Wat vragen wij van u?

  • U vindt energie besparen belangrijk.
  • Minimaal 1 of 2 dagdelen per maand (in overleg) beschikbaar zijn.
  • U vindt het leuk om mensen verder te helpen met energiebesparing.
  • U kunt werken met e-mail en digitale communicatiemiddelen.
  • Technische ervaring of kennis is geen vereiste.

Ondersteuning door Agem Energieloket

Na een online training van zes dagdelen weet u het belangrijkste over energiebesparing in huis en bent u klaar om bij bewoners langs te gaan. De energiecoaches krijgen de training gratis aangeboden. Na de training worden alle afspraken in overleg ingepland door de coördinator. Inhoudelijke ondersteuning krijgt u van uw collega’s of van een energie-adviseur. Ook zorgen we geregeld voor inhoudelijke bijscholing. Uiteraard krijgt u een vast contactpersoon.

Wat krijgt u ervoor terug?

Als energiecoach wordt u vrijwilliger bij Agem Energieloket. U krijgt de reiskosten vergoed en een gedegen opleiding om zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Met uw inzet draagt u bij aan een duurzamere Achterhoek.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature belt u naar Agem Energieloket en vraagt naar coördinator Irina Bosman via 0314 - 820 360. Hebt u interesse? Vul dan het formulier in op www.agem.nl.