Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient, iemand die als vrijwilliger al vele jaren actief is? Veel mensen zullen deze vraag met “ja” beantwoorden. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wanneer komt iemand in aanmerking voor de Koninklijke onderscheiding? Welke onderscheiding hoort bij wie, een Koninklijke onderscheiding of misschien wel gemeentelijke? En wanneer moet de aanvraag bij de gemeente binnen zijn? Het antwoord op deze vragen leest u hieronder.

lintje

Iemand die voorgedragen is, ontvangt een koffertje met daarin  een lintje, draagspeld, oorkonde op naam en een draagwijzer.

Wanneer u iemand weet voor een Koninklijke of gemeentelijke onderscheiding…

neem dan eerst contact op met de gemeente. Maureen Arentsen en Caroline Geverink vertellen u graag welke informatie voor een aanvraag nodig is. Ook nemen zij de procedure met u door. U kunt hen bereiken via 0545-250 250.

Wanneer moet de aanvraag binnen zijn?

Een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding voor de Lintjesregen 2021 moet uiterlijk 15 mei 2020 bij de gemeente zijn. Wilt u een aanvraag indienen voor een ander moment? Dan ontvangen wij de aanvraag graag minimaal 6 maanden van tevoren. Een uitreiking bij een afscheid of jubileum is alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Het traject duurt lang. Verschillende instanties toetsen de aanvraag en brengen een advies uit. Dit is vooral van toepassing bij aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding.