Online verbonden!

Als contactpersonen voor de (kleine) kernen en welzijnsmedewerkers van VoorMekaar zijn we normaal gesproken regelmatig in de Berkellandse plaatsen en buurtschappen te vinden. We hebben contacten met veel organisaties. Van Atletiekvereniging tot de Zonnebloem, van Berkelschippers tot basisschool en van dorpsraad tot kerkenraad.

inge

Zelf voor je koekje zorgen!

In deze corona-tijd is elkaar ‘in het echt’ opzoeken niet vanzelfsprekend. Gelukkig bieden de telefoon en video-vergaderen uitkomst. Vanuit ons huis blijven we op deze manier zo goed als mogelijk verbonden met de Berkellandse samenleving. We schuiven zo nog steeds aan bij de dorpsraden, die hun vergaderingen via videoverbinding voortzetten. Dat levert heel andere ‘opstart rituelen’ op. Waar normaal gesproken de koekjestrommel rondgaat en we over het weer babbelen, klinkt nu: “Richard... wi-j kunt ow neet seen, de camera steet uut”... “Da’s misschien moar better ok”. Of “Herman, wat is er aan de hand? Je stem kraakt!”

Met z’n allen in één beeldscherm

In Eibergen, Borculo en Ruurlo is er geen dorpsraad. Daar hebben we nu zelf een platform samengesteld met betrokken mensen die we kennen uit het verenigingsleven, uit de ouderenzorg, van de ondernemers en bijvoorbeeld via bewonersavonden in de wijk. We bespreken via gezamenlijk beeldbellen hoe het gaat in het dorp, welke zorgen er leven, welke mooie initiatieven en ideeën er zijn en wat verder van belang is om te delen. Waar nodig zetten we vragen uit bij onze collega’s binnen de gemeente. 

Een beller is sneller...

Natuurlijk hebben we ook de telefoon. Regelmatig staan we telefonisch (en per mail) in contact met voorzitters van de dorpsraden, buurtverenigingen en welzijnsorganisaties.

Aangenaam -online- kennis te maken! 

Deze corona-tijd dwingt ons om creatief te zijn. De (online) platforms die nu in de grote kernen zijn opgericht waren er zonder corona waarschijnlijk niet geweest. We zien dat het zorgt voor nieuwe onderlinge contacten. Dat is gaaf! Daar waar nuttig en nodig hopen we dat deze contacten na corona in stand blijven, dan kunnen we zeggen dat deze bizarre situatie ook iets positiefs heeft opgeleverd!