Op zoek naar tips over opvoeden in coronatijd? Vragen over jongeren?

Met de kinderen 24/7 thuis kun je je weleens afvragen hoe je in deze tijd zorgt voor minder spanning. Want eerlijk is eerlijk: de hele dag op elkaars lip, daar wordt niemand echt gezelliger van. Bezoek dan eens de website Berkellandwijzer.nl. Hier vindt u een speciale pagina met tips, alternatieven en initiatieven in coronatijd. In BerkelBericht lichten wij elke keer een aantal van die initiatieven uit.

logo

Opvoeden en opgroeien

Het Preventie Platform Jeugd Achterhoek zet zich in voor gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren. Ook in deze tijd wil zij graag ouders en kinderen een helpende hand bieden. Zo geven zij op hun website www.preventieplatformjeugd.nl handige tips om samen met je kinderen deze best lastige tijd wat leuker en makkelijker te maken. 
Denk bijvoorbeeld aan een goede dagstructuur, ideeën wat je samen met je kinderen thuis kan doen, maar je vindt er ook tips hoe je met je kind over corona kunt praten. 

Uit elkaar en corona

Deze tijd kan gescheiden gezinnen een extra uitdaging geven. 
Heb je vragen of wil je advies? Neem gerust contact op met het (online) Scheidingsloket. Ga naar www.preventieplatformjeugd.nl/scheiden

Jongeren

Naast school hebben jongeren veel minder te doen. Het vervelen kan dan al snel toeslaan. Je kunt je tienerzoon- of dochter ook eens wijzen op Jimmy’s. Dit is de (online) plek van en voor jongeren uit Berkelland. Ze kunnen er andere jongeren ontmoeten, samen leuke dingen organiseren en als je als jongere vragen hebt, dan zij ze er ook. De locaties in Neede en Borculo zijn gesloten, maar Jimmy’s gaat online gewoon verder. Zo maken zij elke zondagmiddag op Facebook live televisie. En delen ze elke dag leuke tips en challenges voor thuis. Kijk op Facebook: Jimmy’s Berkelland

Overzicht op Berkellandwijzer.nl

Naast deze alternatieven en initiatieven gebeurt er nog veel meer en vindt u allerlei tips. Op www.berkellandwijzer.nl vindt u een overzicht dat we actueel proberen te houden. Mist u informatie? Laat het ons weten, dan vullen wij het overzicht aan. Stuur een e-mail naar berkellandwijzer@gemeenteberkelland.nl.