Vind het op de Berkellandwijzer

In deze tijd op zoek naar maaltijdservice, boodschappendienst, een goed gesprek of iets anders? U vindt het u op Berkellandwijzer.nl

Logo Berkellandwijzer

Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden, ziet het dagelijkse leven er ineens heel anders uit. Boodschappen doen, naar de wekelijkse hobby-avond of koffie drinken met vrienden: wat tot voor kort nog zo gewoon was, kan nu niet of vraagt dat u strikte maatregelen opvolgt. Gelukkig zijn er de afgelopen tijd veel lokale en landelijke initiatieven en alternatieven opgestaan. Op allerlei thema’s, denk aan voeding, hulpvragen of contact. In BerkelBericht lichten wij steeds een aantal van die initiatieven uit. Op Berkellandwijzer.nl vindt u het actuele overzicht.

Maaltijd aan huis, bakker aan huis, drogist aan huis

Wilt u of kunt u uw huis niet uit? In Berkelland bieden -naast de gebruikelijke afhaalmogelijkheden- verschillende (horeca)ondernemers nu ook maaltijden aan huis. Verder brengen plaatselijke bakkers, slagers, drogisterijen uw boodschappen maar al te graag tot aan de deur. Kijk op Berkellandwijzer voor een overzicht dat we steeds weer aanvullen.

Een goed gesprek

Mist u het praatje met de buurman of het sociale contact tijdens de wekelijkse hobby-avond? Wilt u weten hoe u kunt videobellen? Bel gerust naar een van de volgende landelijke telefoonnummers:

  • Voor een luisterend oor: Luisterlijn: 0900-0767 (24 uur per dag bereikbaar)
  • Voor kinderen: Kindertelefoon: 0800-0432 (elke dag van 11.00 tot 21.00 uur)
  • Praktische (hulp)vragen: Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888 (werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur)
  • Om u te helpen met digitale vragen: Helpdesk Welkom online: 088-344 2000 (werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur)

Mantelzorgers

Als mantelzorger kan deze tijd extra uitdagingen geven. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of iemand die met u meedenkt? Bel naar de Mantelzorglijn: 030-760 60 55 (op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur). Weet ook dat Voormekaar er voor u is. Neem gerust contact op: 0545-250 300.

Heeft u zorg- of ondersteuningsvragen?

it u met uw handen in het haar nu ondersteuning weg valt? Neem contact op met Voormekaar: 0545-250 300.

Boeken

De bibliotheken zijn niet open, maar online kunt u wel heel veel e-books of luisterboeken lenen. Ga naar www.oostachterhoek.nl. Heeft u hier hulp bij nodig? Bel dan op werkdagen naar het servicebureau van Bibliotheek Oost Achterhoek: 088-0062 929.  Toch liever een boek in de hand? Bij veel lokale boekhandels kunt u (telefonisch of online) uw boeken en tijdschriften bestellen en laten bezorgen.

Help elkaar in Berkelland

In deze tijd van crisis zien we prachtige initiatieven ontstaan. Inwoners die inwoners helpen of een hart onder de riem steken met een kaartje of mooie tekening. Let op: volg bij alles wat u doet, de richtlijnen op van het RIVM! Houd minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Voelt u zich niet goed, ga dan niet naar buiten.

  • Jimmy’s Berkelland: voor het uitlaten van de hond, het doen van de boodschappen of een telefoongesprek. Bel naar jongerenwerker Nicole van Vonno: 06-4176 9769 of jongerenwerker Veronica Kasteel: 06-4423 6563
  • Facebookgroep Naoberschap Ruurlo en omgeving: plaats uw vraag of bied uw hulp aan
  • Facebookgroep Coronahulp Berkelland: plaats uw vraag of bied uw hulp aan
  • www.coronahulpachterhoek.nl: plaats uw vraag of bied uw hulp aan
  • www.covidhulp.nl: bedoeld om ondernemers te helpen

 

Overzicht op Berkellandwijzer.nl

Naast deze alternatieven en initiatieven gebeurt er nog veel meer in Berkelland. Op www.berkellandwijzer.nl vindt u een overzicht dat we actueel proberen te houden. Mist u informatie? Laat het ons weten, dan vullen wij het overzicht aan. Stuur een e-mail naar berkellandwijzer@gemeenteberkelland.nl.