Carbid: sla jaartje over

De aangescherpte maatregelen beperken de mogelijkheden om carbid te schieten nog meer dan al aangekondigd. Samenkomen mag slechts met maximaal 2 personen of één huishouden.

Burgemeester Joost van Oostrum: ‘Ik wil onze inwoners graag oproepen om het carbid schieten een jaar over te slaan. Het is in onze gemeente een traditie, waarbij groepen inwoners een gezellig samenzijn organiseren. Dat is nu echt niet mogelijk. Ook in deze gemeente is het aantal coronabesmettingen hoog en moeten we allemaal ons uiterste best doen om het aantal contacten te minimaliseren.’

Melding

Een verbod op carbid schieten, zoals met veel vuurwerk, komt er niet. Maar het is slechts mogelijk met twee personen per locatie carbid af te schieten. Met meerdere duo’s in een weiland staan, is dus niet toegestaan. Daarnaast dient vooraf een melding te zijn ingediend bij de gemeente en zijn de tijden voor het afschieten ingekort van 10.00 tot 18.00 uur.