Stimuleringsproject Sjors

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Berkelland. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject, dat de gemeente Berkelland in schooljaar 2019/2020 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Vanaf de kick-off op 14 oktober schreven zich al 284 kinderen in.

Klas met kinderen en Sjors

Wethouder Anjo Bosman is blij met zoveel animo

“Geweldig al meer dan 280 inschrijvingen voor een sportieve of creatieve kennismaking! Sjors is een echte hit onder de basisschooljeugd. En elk jaar neemt het aanbod toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij dit project. Daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging”.

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Berkelland ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken, maar ook voor programmeren, 3D printen en wetenschap & techniek experimenten.

Sjorsboekje

Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Berkelland ontvangen.

Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via www.sjorssportief.nl. Het hele jaar door worden er nieuwe lessen en workshops toegevoegd.

Vragen?

Dan kunt u contact opnemen met John Willemsen, combinatiefunctionaris sport, onderwijs en verenigingen: John@sportfederatieberkelland.nl of Joske Elsinghorst, combinatiefunctionaris voor cultuur: joske@muziekenkunstwijs.nl.