Vliegende start Sjors Sportief Creatief

Maandag 10 februari 2020 was het zover. De aftrap van Sjors Sportief Creatief. In de gymzaal met alle kinderen van OBS de Keikamp in Geesteren, mascotte Sjors en diverse organisaties, werd het startsein gegeven voor Sjors Sportief Creatief Berkelland.

Voorkant Sjors-boekje getekend door Maurits

De trotse Maurits uit groep 8 ontving uit handen van wethouder Anjo Bosman het eerste officiële Sjors-boekje. De mooi kleurrijke tekening van Maurits had de meeste stemmen gekregen in de tekenwedstrijd en siert nu de voorkant van deze editie van het Sjors-boekje.

Overzicht van naschool aanbod voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Het boekje en de website www.sjorssportief.nl geeft een overzicht van (bijna) al het naschools aanbod aan sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit en kunnen ze hun talenten ontdekken.

Sjors Sportief Creatief Berkelland is een initiatief van de combinatiefunctionarissen van Berkelland: Beweeg Wijs, Bibliotheek Oost-Achterhoek en kartrekkers Sport Federatie Berkelland en Muziek & Kunstwijs. Vorige week zijn op alle basisscholen in Berkelland de Sjors Sportief Creatief boekjes uitgedeeld. Op een aantal scholen was het Sjors zelf, die langskwam! Wat voor veel enthousiasme en hilariteit zorgde. Vanaf woensdag 12 februari konden de kinderen zich in (laten) schrijven voor activiteiten. Aan het eind van deze eerste middag stond de teller al op 352 inschrijvingen van 110 unieke deelnemers!

Uniek Sporten

In het Sjors-boekje en op de website is ook een aanbod Uniek Sporten toegevoegd, speciaal voor kinderen met een beperking. Het komende jaar gaan we het aanbod van Kies je Unieke Sport integreren in de Sjors Sportief Creatief - website.

Extra boekje

Heeft uw kind geen boekje ontvangen, omdat uw kind bijvoorbeeld niet in Berkelland op school zit? Dan liggen er extra exemplaren in het gemeentehuis in Borculo. Nog makkelijker is naar www.sjorssportief.nl te gaan. Op de website staat het meest recente aanbod en via de site kunt u uw kind inschrijven voor de activiteiten. Veel plezier!