Heeft u belangstelling voor de gratis cursus Politiek Actief?

Op 5 maart start in het gemeentehuis in Borculo de cursus Politiek Actief. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Meedoen is gratis en aanmelden kan tot uiterlijk 11 februari via griffie@gemeenteberkelland.nl.
Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

politiek

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid?

Op deze vragen - en meer! - krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met raadsleden, wethouders en de burgemeester van Berkelland. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.

5 maart, 19.30 uur: Introductie en kennismaking

• Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente?
  • Verkiezingen/politieke partijen

12 maart, 19.30 uur: De gemeente

• Hoe werkt de gemeente?
  • De besluitvorming binnen de gemeente
  • Beïnvloeden van de besluitvorming

19 maart, 19.30 uur: De gemeenteraad

• Taken en rollen van de gemeenteraad
  • De instrumenten van een raadslid
  • Basiskennis gemeentefinanciën
  • Speeddaten met gemeenteraadsleden

26 maart, 19.30 uur: Debatteren

• Training overtuigend debatteren

14 april, 19.30 uur: Raadsvergadering bijwonen

Meer informatie

De cursus wordt verzorgd door ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat (www.prodemos.nl). Wilt u meer informatie over de cursus, dan kunt u bellen met de griffie via 0545 - 250 805.