Berkelland bespaart: U kunt subsidie voor woningisolatie aanvragen

Er is subsidie beschikbaar voor de isolatie van particuliere koopwoningen via de regeling ‘Berkelland bespaart 2020-2022’ (voorheen ‘Achterhoek Bespaart’). Het biedt huiseigenaren de mogelijkheid om maximaal € 500 subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in hun woning. De subsidie is beschikbaar voor dak-, gevel- of vloerisolatie en het plaatsen van isolatieglas HR++(+). Vraagt u samen met minimaal 6 buren of wijkbewoners tegelijk subsidie aan? Dan komt u zelfs in aanmerking voor een bonus en kan de subsidie oplopen tot € 750. Het aanvragen van de subsidie kan eenvoudig via www.gemeenteberkelland.nl.

isolatie

Isolatie van uw woning betekent direct energie besparen

Welke voorwaarden zijn van toepassing?

•    Subsidie is alleen voor eigen woningen in de gemeente Berkelland met een woonbestemming en de aanvrager moet de woning zelf bewonen. Subsidie wordt verstrekt voor het aanbrengen van dak-, gevel- of vloerisolatie of het vervangen van glas door HR++(+) glas.
•    De woning is gebouwd voor 1980.
•    Subsidie is maximaal € 500 bij minimale besteding van € 1.500. Anders is de subsidie maximaal één derde van de totale kosten. Een burenbonus geldt als 6 aanvragen uit de gemeente tegelijk worden ingediend. Het subsidiebedrag kan dan maximaal € 750 euro worden. De minimale besteding moet dan wel € 2.250 zijn.
•    De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd binnen 1 jaar na de subsidieverlening (de factuurdatum is hierbij bepalend).
•    Aanvragen moeten uiterlijk 31 december 2022 zijn ingediend.

Aanvragen via formulier op www.gemeenteberkelland.nl

Het aanvragen van de subsidie kan heel eenvoudig. Het aanvraagformulier staat op www.gemeenteberkelland.nl. Mocht u hulp nodig hebben dan kunnen de medewerkers van de Publiekswinkel helpen met het invullen, telefoon 0545-250 250.

Hulp nodig bij het kiezen welke isolerende maatregelen het best passen bij uw woning, wensen en mogelijkheden? Dan kunt u terecht bij Agem energieloket. Kijk op  www.agem.nl of bel 0314 - 820 360.

De subsidie is ook stapelbaar met subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Kijk voor meer informatie daarover op: www.agem.nl/energie-besparen/subsidies-leningen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-seeh