De Maand van Berkelland was een succes!

De Maand van Berkelland is tot een einde gekomen. Het is nu tijd om te oogsten en de opbrengsten te gebruiken voor toekomstplannen voor cultuur en erfgoed in de gemeente.

maand

De maand juni stond dit jaar in het teken van verhalen. Verhalen van inwoners over hun leven in Berkelland. De razende reporter van de Maand van Berkelland vroeg mensen naar hun ervaringen in de mooie gemeente. Wat maakt nou dat zij zich hier thuis voelen? Wat zouden ze graag anders zien? Bewoners konden ook op èigen initiatief verhalen delen via mail of via de website van de Maand van Berkelland. Dit resulteerde uiteindelijk in zeker 16 bijzondere verhalen die op de website maandvanberkelland.nl nog steeds terug te lezen zijn.

De Maand van Berkelland werd ontwikkeld door Cultuur Oost en Bureau Ruimtekoers in opdracht van de gemeente Berkelland. De gemeente is nieuwsgierig naar hoe de inwoner van Berkelland de eigen woonomgeving beleeft. Via persoonlijke verhalen haalden we informatie op om een gezamenlijke toekomstdroom voor cultuur en erfgoed in Berkelland op te kunnen stellen.

Deze droom vormt nu de kapstok voor toekomstig cultuur- en erfgoedbeleid waar de gemeente deze zomer en begin mee maakt. Dat doet de gemeente nadrukkelijk niet alleen. In het najaar wordt de schets voor het nieuwe beleid met de inwoners van Berkelland besproken om, waar mogelijk, aanvullende ideeën van bewoners mee te nemen in de definitieve versie.