Op vakantie of toch maar niet

De zomervakantie is begonnen. In bijna heel Europa zijn de grenzen weer open en kunnen vakantiegangers genieten van de natuur en een andere omgeving. Ondanks een vakantie met beperkingen, gaan 3 op de 10 inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland deze zomer toch op pad. Dit blijkt uit de derde coronapeiling, uitgevoerd door GGD NOG, waar onder andere het effect van de versoepeling van de coronamaatregelen is onderzocht.

vakantie

 

Gezond op reis

Op dit moment zijn er in Nederland weinig mensen die besmet zijn met het coronavirus. Het coronavirus is echter niet weg. Dagelijks krijgen enkele mensen een telefoontje dat hun test op het virus positief was. Het is dan ook belangrijk dat afstand wordt gehouden, grote groepen worden vermeden en iedereen zich blijft houden aan de hygiënerichtlijnen. Bij het ontstaan van verkoudheidsklachten als neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk blijf dan in de accommodatie, vermijd contact en maak een afspraak om je te laten testen via 0800-1202. Er zijn veel testlocaties, verspreid over heel Nederland. Dus waar het vakantieadres ook is, testen kan altijd. Zo bescherm je jezelf en de mensen om je heen én houden we met elkaar de verspreiding van het virus in de gaten.

Op vakantie naar het buitenland

Houd de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten en volg de instructies van de gemeente. Mochten er klachten ontstaan die passen bij het coronavirus, dan geldt ook dan: blijf in de accommodatie, vermijd contact en blijf in quarantaine totdat de klachten verdwenen zijn. Op de websites Rijksoverheid.nl en Nederlandwereldwijd.nl is meer informatie te vinden over vakantie en reizen.