Zomertoer Berkelland van start!

Deze week is de zomervakantie begonnen voor een heleboel kinderen in Berkelland. En dus ging ook de Zomertoer van start!

logo

Maandag 13 juli, de eerste vakantiedag, was de aftrap van de Zomertoer bij Natuurpark Kronenkamp in Neede. Het natuurpark sluit mooi aan bij ons thema Waardevol Water.
Dit jaar in verband met corona geen groot event met activiteiten, maar we zijn live te volgen (en terug te zien) via de Facebookpagina Zomertoer Berkelland. We gingen tijdens de uitzending aan de slag met stoepkrijt en water. 

Woensdagochtend 15 juli werden via een liveuitzending met wethouder Michel van der Neut de winnaars van de fotowedstrijd van Waardevol Water bekend gemaakt. Wie dat zijn, kun je zien op onze Facebookpagina! De winnaars ontvangen natuurlijk een leuke prijs. 

Iedereen doet mee!

Veel activiteiten van de Zomertoer zijn gratis. Daardoor kan iedereen mee doen. Ook zijn er dit jaar activiteiten die wat extra aandacht besteden aan taal. Spreek je niet zo goed Nederlands? Of kan jouw kind wel wat ondersteuning bij taal gebruiken? Op een speelse manier wordt er met taal geoefend bijvoorbeeld tijdens het programma Vakantie lezen en de digitale speurtocht van de bibliotheek en bij een aantal sportactiviteiten van Sport Federatie Berkelland. Kijk op www.sjorssportief.nl voor de activiteiten.
Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom! In overleg zijn veel activiteiten aan te passen aan ieder kind. Neem minimaal een dag van tevoren even contact op, zodat we samen kunnen afstemmen. Of kijk naar de activiteiten met het logo van Uniek Sporten, speciaal voor kinderen met een beperking. Tijdens de activiteiten van de Zomersport-app zal er ook extra aandacht besteed worden aan bijzondere spelen zoals zitvolleybal en rolstoelsporten. En we proberen ook rekening te houden met de toegankelijkheid van de locaties, zodat iedereen mee kan doen.

Wat gaan we doen deze Zomer?! Zomertoer!

Kijk voor alle activiteiten van de Zomertoer op www.sjorssportief.nl en klik door naar jouw woonplaats (of een van de andere plaatsen in Berkelland, dat mag natuurlijk ook) en meld je aan. Veel plezier!