De eerste zet… Agem Energieloket!’

Je huis beter isoleren is de beste en eerste stap die je kunt nemen om je huis energiezuiniger te maken. Want alle energie die je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken of in te kopen. Om inwoners uit de Achterhoek wegwijs te maken in alle hulpmiddelen en mogelijkheden die bestaan, voert Agem namens de Achterhoekse gemeenten, waaronder gemeente Berkelland het Energieloket uit. Om het Energieloket onder de aandacht te brengen is Agem gestart met een regio brede promotiecampagne ‘De eerste zet… Agem Energieloket!’

agem

Agem Energieloket biedt informatie rondom verduurzaming en ontzorgt inwoners van de Achterhoek in de stappen die men kan zetten. Hierbij kan gedacht worden aan het isoleren van de woning, het verbeteren van het wooncomfort, duurzaam energie opwekken met eigen zonnepanelen of hulp bij het financieren van de maatregelen. De informatie over subsidies en leningen die beschikbaar zijn gesteld door de rijksoverheid, provincie of gemeente is altijd actueel en de service is laagdrempelig en onafhankelijk. Agem heeft als maatschappelijke onderneming. die fungeert in opdracht van de Achterhoekse gemeenten, namelijk geen winstoogmerk. 

Kosteloos gesprek met vrijwillige energiecoach

Inwoners van onze gemeente kunnen kosteloos een informatief gesprek aanvragen met een vrijwillige energiecoach. Ze maken inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen en op te wekken. Ook is er een mogelijkheid om een consult te boeken met een energiespecialist die de mogelijkheden voor verduurzaming in kaart brengt. Deze adviseur brengt een meer specifieke situatie in kaart en Agem Energieloket kan vervolgens ondersteunen bij het vinden van lokale bedrijven en begeleiding bij uitvoering van de geadviseerde maatregelen. 

Meer informatie?

Agem Energieloket is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur via 0314-820 360. Alle informatie is tevens te vinden op www.agemenergieloket.nl.